Βασιλίσκος στο Γκάζι

   Και μιας που ξεκινήσαμε ας πούμε και μερικές αλήθειες! Ξέρει κανείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι παίζει από φαγητό στον Κεραμεικό-Γκάζι; Aν ρωτήσεις κανένα ντόπιο αρχικά θα σου τα μασήσει, τελικά μπορεί να σου πει κάνα δυο-τρία αξιόλογα μέρη, αλλά δεν είναι να ρισκάρεις με τόσες επιλογές σε τέτοιο τουριστικό μέρος και αρκετό ιδρώτα για να παρκάρεις (προσωπικά συμβουλεύω ΜΕΤΡΟ που κάνει στάση ακριβώς στο κέντρο όλων)! Έτσι είπαμε να ξεκινήσουμε το οδοιπορικό από Κεραμεικό μεριά και καταλήξαμε στο Βασιλίσκο!
   Ο χώρος ιδιαίτερος. Δουλεμένος, ζεστός και δείχνει ότι έχει πέσει αρκετό χρήμα και μεράκι. Αυτό όμως θα το συναντήσεις και στα περισσότερα μαγαζιά στα πέριξ οπότε μάλλον θα το δεις αρνητικά καθώς πρόκειται για έναν ενιαίο, μονοεπίπεδο χώρο, λίγο άβολο για οικογένειες ιδίως όταν γεμίζει.
   Η πρώτη εντύπωση από την ανάγνωση του καταλόγου, μάλλον αποκαρδιωτική. Οι τιμές λιγάκι πιο τσιμπημένες από τα τριγύρω μαγαζιά (για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα). Το ζητούμενο για μένα και την παρέα μου (συνήθως δυο οικογένειες με παιδιά) είναι με ένα 50ευρω ανά οικογένεια να ξεκουμπώνω κουμπί απ' το τζιν πριν φύγω έχοντας συγχρόνως πιει αρκετά! Εδώ αυτό φάνηκε ότι θα παίξει με αρκετό ψωμί!
     Στο ζουμί τώρα της υπόθεσης, που αποτελεί και το ζητούμενο, το ΦΑΪ!! Οι γεύσεις σίγουρα σε αποζημιώνουν για όλα τα παραπάνω. Πολύ πιο ξεκάθαρες και δυνατές από γειτονικά μεζεδοπωλεία. Δοκιμάσαμε πατάτες με φλούδα (τούμπανο), ό,τι τηγανιά υπήρχε [χοιρινή, κοτόπουλο, μπέρδεμα (απάκι με λουκάνικο), όλες εξαιρετικές], μπιφτέκι γεμιστό και μπριζολάκια απίθανα. Για τη σαλάτα ρωτάω πάντα τις γυναίκες γιατί προσωπικά τη θεωρώ τζάμπα χώρο στο στομάχι και με αποπροσανατολίζει στο τραπέζι από την πραγματική μάχη με τα κρέατα. Αυτή που διαλέξαμε πάντως με το κοτόπουλο ήταν κατά κοινή (γυναικεία) ομολογία πεντανόστιμη!   
   Στα μείον των γεύσεων βάζω σίγουρα τις κοτομπουκιές με το μέλι, το γεγονός ότι κάποια φαγητά είναι σχετικά καυτερά χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο (οπότε προσοχή για παιδιά και ευαίσθητους ουρανίσκους) και σίγουρα την απαραίτητη αλλαγή που απαιτείται στον προμηθευτή γαλακτοκομικών που κατέστρεψε την φέτα και το κανταΐφι τυριών. Συγγνώμη φίλε σερβιτόρε αλλά αυτό δεν είναι "μια ιδιαίτερη γεύση τυριών που πολλοί μας τα ξαναζητάνε''! Όλοι από κάποιο χωριό καταγόμαστε και ξέρουμε από φέτα!    
   Στα πολύ θετικά τέλος, πρέπει να αναφερθεί το τελικό κέρασμα σε γλυκά (με έφτασαν πολύ κοντά στο ξεκούμπωμα!) αν και θα άγγιζε το τέλειο ανάλογη περιποίηση και στην αρχή με ψημένο ψωμί και κάτι για βούτημα!

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Χώρος μέτριος, τιμές τσιμπημένες, γεύσεις εξαιρετικές. Αν θα ξαναπήγαινα; Ας δοκιμάσω όλα τα τριγύρω και αποφασίζω αργότερα. Από αύριο νηστεία!!!









   
    
   

Σχόλια

  1. Ήμουν κι εγώ εκεί.. κι ας μην ανήκω στο "2 οικογένειες με παιδιά"!
    Ως γνήσια θεσσαλονικιά λοιπόν, που η μοίρα και το υπουργείο παιδείας με έφεραν στην πρωτεύουσα, είμαι αρκετά απαιτητική και αυστηρή!
    Και για το "Βασιλίσκος στο Γκάζι" κρατώ τις επιφυλάξεις μου!
    Συμφωνώ με τις περισσότερες βαθμολογίες του φίλου Sindar (θα έβαζα χαμηλότερες στα πιάτα με τα τυριά και τις κοτομπουκιές), όπως επίσης με το "τσιμπημένο" των τιμών που έγραψε ο γλαφυρότατος teo kara! Και αν υποψιάστηκε κανείς, από τις περιγραφές του χώρου, ότι πρόκειται για κουτούκι ζεστό και λαϊκό.. έκανε ξεκάθαρα λάθος!
    Αυτά και ανυπομονώ για το επόμενο μασαμπούκιασμα στην τόσο άγνωστη για μένα Αθήνα!
    Καλή αρχή και καλά "απλώματα", που λέμε και πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου