Διάβαση, Θεσσαλονίκη_κέντρο

   Όπως μάλλον καταλάβατε οι περισσότεροι από σχετικές αναρτήσεις στο φου μπου, πεταχτήκαμε για ένα τριήμερο Θεσσαλονίκη! Μέσα σ' όλες τις υποχρεώσεις δε ξεχάσαμε και τα βασικά που είναι τα γνωστά πλέον απλώματα, για μασαμπούκα και μασασούρα!   



Για να μην κοροϊδεύω κανέναν, στο συγκεκριμένο μαγαζί έχω έρθει αρκετές φορές, πριν την... ''εγγραφή'' μου στους Μασαμπούκες, αλλά είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία πριν την τελική κριτική.
Κατέχει περίοπτη θέση στις γευστικές επιλογές των συμπρωτευουσιάνων, παλιά καραβάνα του κέντρου και πλήρως ανακαινισμένο τα τελευταία χρόνια. Γωνία Τσιμισκή με Παύλου Μελά (πιο κέντρο πεθαίνεις!), για μένα όμως αυτό είναι το πρώτο μειονέκτημα καθώς τρως κυριολεκτικά δίπλα στο δρόμο (εκτός αν θες καλοκαιριάτικα να κλειστείς μέσα). 
Με την πρώτη ματιά του καταλόγου νομίζεις ότι είσαι στην Αθήνα! Από 8 ευρώ τα βασικά (γύρος, σουτζουκάκια, μπιφτέκι) δεν το λες και οικονομικό. Λίγο όμως το κεντρικό της τοποθεσίας, λίγο η φήμη του μαγαζιού που προηγείται, δίνω τόπο στην οργή και ξεκινάει η παραγγελία για 2 ενήλικες μασαμπούκες! Χωριάτικη πλούσια, πατάτα τηγανητή, πάπρικα σως, ρώσικη σαλάτα και πιπεριές φλωρίνης (!) όλα νόστιμα αλλά και απλά. 
Στο ζουμί τώρα. Το μαγαζί έγινε πασίγνωστο για το γύρο και κυρίως για τα σουτζουκάκια του. Δώσε βάση λοιπόν σε αυτό και έχε μου εμπιστοσύνη : ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Πέντε (5) σουτζουκάκια στο μήκος μεσαίου δακτύλου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ΣΚΕΤΑ με λίγο μπούκοβο (για τους γνώστες!) στην άκρη!!! Νόστιμα; Ναι, αλλά σαν γενική πρόταση σερβιρίσματος για 8€ δεν αξίζουν ούτε τη βάση. Για τον γύρο, ουδείς λόγος. Ίδια τιμή, μια χούφτα, αμφίβολης γευστικότητας, άδειος με λίγο κρεμμυδάκι για ξεκάρφωμα (ά, και λίγο μαϊντανό!). Το μόνο που έσωσε την βραδιά (και εμένα από επίσκεψη σε καντίνα μετά!) ήταν το πραγματικά ξεχωριστό συκώτι τόσο σε ποσότητα όσο και σε γεύση.  
  
Αυτά τα ολίγα και 5 μεγάλες μπύρες σύνολο 55€. Κέρασμα μικρό παγωτό ξυλάκι! Ούτε Γερμανός τουρίστας να 'μουνα!!! Να σκεφτείς ότι πήγα με φίλο, γνωστό του μαγαζιού και περίφημο γκουρμεδιάρη που όπως φάνηκε από την θετική του τελική εντύπωση, στο λαϊκό φαΐ μάλλον δεν το πολυκατέχει. Σίγουρα βρίσκεις πολύ πιο νόστιμα κρεατικά, σε καλύτερη σχέση ποσότητας-ποιότητας, σε πολύ πιο ωραία τοποθεσία. Φίλε μαγαζάτορα, βάλε και καμιά πιτούλα στα ψητά, έτσι για τα μάτια του κόσμου! Δεν περιγράφω άλλο...
 
  

Σχόλια