Η Μυτιλήνη της Φοινικούντας

Η Μυτιλήνη της Φοινικούντας



Πρώτη μέρα των μίνι οικογενειακών διακοπών στην Φοινικούντα Μεσσηνίας και ο δρόμος με την άφιξη στην περιοχή μας έβγαλε στην παραλία Ανεμόμυλος για ένα μπανάκι. 
Παρκάραμε το αυτοκίνητο στο πρώτο μαγαζί με ξαπλώστρες που βρήκαμε και ...ζωάρα! Αμμώδης παραλία, δωρεάν ξαπλώστρες με το καφεδάκι , τέλεια! Τα δύο μικρά τρελάθηκαν και πλατσούριζαν, έπαιζαν με την άμμο και φυσικά σιγοψήνονταν κάτω από τον ήλιο. Κατά τις μία το μεσημέρι άρχισαν τα πρώτα ''πεινάω'' , οπότε μεταφερθήκαμε από την παραλία μερικά μέτρα πιο πάνω στον χώρο της ταβέρνας.

Ο χώρος είναι κλασικής Ελληνικής παραθαλάσσιας ταβέρνας, με πολλά τραπέζια και πολύ ευρύχωρη. Τακτοποιηθήκαμε και ήρθε ο σερβιτόρος να στρώσει το τραπέζι με το κλασικό χαρτοπλαστικό τραπεζομάντιλο και μας άφησε το μενού . 



Αισθάνθηκα σαν Γιαπωνέζος την περίοδο του 1940 που προσπαθούσε να σπάσει τον κώδικα Ναβάχο (navajo code).  Αυτό ήταν το πιο παράξενο μενού ταβέρνας που έχω δει μέχρι τώρα . Ο κατάλογος των πιάτων-ποτών στην πρώτη σελίδα και οι τιμές τους στις επόμενες. Η αλήθεια είναι πως τον κώδικα τον έσπασα σε dt χρόνο και φώναξα τον σερβιτόρο να πάρει παραγγελία και να φέρει καμία μπυρίτσα και χυμούς για να δροσιστούμε. 

Μετά από περίπου 5 λεπτά ήρθε η χωριάτικη σε υπερτίμιο μέγεθος και δροσερή εμφάνιση. Εκτός του μεγέθους της ήταν εξαιρετική στο σύνολο με τις ντομάτες να είναι από τις πιο νόστιμες που έχω φάει σε ταβέρνα. Έγιναν οι απαραίτητες βούτες περιμένοντας τα κυρίως πιάτα, τα οποία ήρθαν μετά από περίπου 30 λεπτά.

Στην αρχή ήρθε η ποικιλία θαλασσινών για δύο άτομα (€ 16) η οποία είχε καλαμαράκι , γαύρο , σαρδέλα, γαρίδες , χταποδάκι ξιδάτο , φέτες ψωμιού με τονοσαλάτα και γαύρο παστό, γίγαντες και παντζάρια. Πολύ ωραία ιδέα και το ίδιο ωραία αίσθηση στον ουρανίσκο. Εξαιρετικό πιάτο.

Για τα παιδιά που δεν τρώνε εύκολα ψάρια εκτός σπιτιού, πήραμε ένα κλασικό κοτόπουλο φούρνου με πατάτες και μία μακαρονάδα απλή με τυρί τριμμένο . Και τα δύο πιάτα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν υλοποίηση αλλά all time clasics για να έχεις χορτάτα παιδιά χωρίς πολλές γκρίνιες. 

Η επίσκεψη στη Μυτιλήνη τελείωσε με φουσκωμένες κοιλιές και όχι ξεφούσκωτη τσέπη μιας και με τα ποτά ήταν γύρω στα € 40. Επί του συνόλου θα βάλω ένα 7 (φαγητό , σέρβις , χώρος) γιατί εκτός της ποικιλίας και της σαλάτας που πιάνουν το 10, υπήρχαν ψεγάδια στο σέρβις (αργό παρά τον ελάχιστο κόσμο στο μαγαζί) και δεν είχε ΚΕΡΑΣΜΑ ! 

Σχόλια