Butcher & Sardelles, ΓΚΑΖΙ


 Butcher Sardelles


Πέρσι κάπου εκεί στο Μάιο μασαμπουκιάσαμε τελευταία φορά στην περιοχή γύρω από το Μετρό Κεραμεικού, αποτυπώνοντας  ένα είδος οδοιπορικού σε μία περιοχή που έχει πολλές επιλογές τόσο για φαγητό αλλά και για πιο βραδινά κόλπα. 

                                                             

                                                          
Φέτος για πρώτη φορά βρεθήκαμε πάλι στην περιοχή για να χορτάσουμε την πείνα μας μετά από την σχετικά συχνή Κυριακάτικη βόλτα στο Θησείο, λόγω της συμμετοχής των παιδιών σε ένα πρόγραμμα ρομποτικής.


Η επιλογή λοιπόν ήταν το Butcher Sardelles, ένα εστιατόριο που είχαμε περάσει πολλές φορές από μπροστά αλλά συνέχεια το αφήναμε για μία άλλη φορά. Κάναμε την κράτηση σαν παιδιά των φρονίμων, για να μην έχουμε απρόοπτα και κατά τις δυόμισι σκάσαμε μύτη. Πρώτη καλή εντύπωση το τασάκι κουβάς έξω από το μαγαζί, δηλώνοντας ότι μέσα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Μπαίνοντας η υποδοχή των ανθρώπων του μαγαζιού ήταν πολύ χαλαρή και φιλική. Μας οδήγησαν στο τραπέζι μας και αρχίσαμε το σχεδιασμό της παραγγελίας. 
Μιας και είχαμε μαζί τα τρία μας μικρά αρχίσαμε από αυτά που θα γεμίσουν τα μικρά στομαχάκια τους χωρίς πολλές γκρίνιες (η κούραση είχε αρχίσει να ''φορτώνει '' κυρίως τον μικρότερο της παρέας). 



Μακαρόνια με κιμά λοιπόν και κρεατόσουπα, μαζί με ένα ντάκο και πέσανε με τα μούτρα στο φαΐ.  



 


Από γεύση και ποσότητα τα μακαρόνια με τον κιμά, νόστιμα υπεραρκετά, με αίσθηση σπιτικού φαγητού. Το ίδιο και η σούπα, αλλά να πω την αλήθεια ήθελε κάτι παραπάνω. Γούστα είναι αυτά (και όποιος διαβάζει  http://masaboukes.blogspot.gr/ ξέρει τι εννοώ), αλλά έμεινα ευχαριστημένος από τη στιγμή που και τα δύο μικρά μου φάγανε ευχάριστα.    

Ενώ τα μικρούλια τελείωναν το φαγητό τους άρχισαν να έρχονται τα κοψίδια και αγαλλίασε και η καρδιά των μασαμπούκων. 

Βοδινή σπαλομπριζόλα, χοιρινή μπριζόλα, χοιρινά μπριζολάκια και ένα συκωτάκι για φρούτο.


Η βοδινή σπαλομπριζόλα 600 γρ μπορεί να χορτάσει άνετα έναν κοινό θνητό και να ανοίξει την όρεξη σε ένα μασαμπούκα. Το ψήσιμο medium προς welldone άφησε ένα κρέας μαλακό και εύγευστο αλλά το ήθελα λιγότερο ψημένο και seared. Τέλος πάντων στην τελική οι περισσότεροι δεν θα το ψείριζαν τόσο. 

Η χοιρινή μπριζόλα και τα χοιρινά μπριζολάκια ποιοτικά και ποσοτικά ήταν σε πολύ καλό επίπεδο αφήνοντας ευχάριστη εντύπωση. Το ίδιο και το συκωτάκι, νόστιμο καλοψημένο και σε καλή ποσότητα. Λίγες πατατούλες ή λίγο ρύζι ή κάτι τις άλλο μαζί με τα κρέατα θα έδινε μία πιο γεμάτη εικόνα στα πιάτα.  



Στο τέλος κέρασμα λικεράκι για τη χώνεψη που τιμήθηκε δεόντως. 


 Οι εντυπώσεις από την επίσκεψή μας θετικές και το λογαριασμό κοντά στα €87 (με μία έκπτωση κάρτας μέλους) δεν είναι λίγα αλλά ούτε και υπερβολικά πολλά, για την περιοχή και το είδος κάποιων πιάτων που προτιμήσαμε. Αυτό που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανατιμηθεί προς τα κάτω είναι η τιμή λίτρου στο χύμα κρασί, μιας και €12 είναι αρκετά πάνω από το μέσο όρο του συγκεκριμένου κρασιού (δεν κάνουμε διαφήμιση), σε άλλα εστιατόρια.

Στην τελική αν είσαι Κεραμικό, Γκάζι ή στα πέριξ και ψάχνεις για κάτι παραπάνω να γαργαλίσει τον ουρανίσκο σου, δοκίμασε το Butcher Sardelles

Σάκης aka Sindar ... out

Σχόλια