Βασιλίσκος στο Γκάζι v2

19 Μαρτίου μία παρέα από 9 άτομα (6 ενήλικες και 3 παιδιά) μετά από μια βόλτα και καφεδάκι στο Θησείο αποφασίσαμε να μασαμπουκιάσουμε στο Γκάζι. Οι επιλογές είναι πολλές στην περιοχή οι οποίες πολλές φορές κρύβουν όχι ευχάριστες εκπλήξεις, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής, αλλά αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον Βασιλίσκο, ένα μαγαζί που είχαμε εντοπίσει σε μία άλλη βόλτα στην περιοχή.

Ο χώρος είναι ωραίος και δίνει μία παρεΐστικη αίσθηση αλλά για οικογένειες με μικρά παιδιά δεν είναι ιδανικός ιδίως αν είναι γεμάτο.

ττ


Επί των γεύσεων τώρα για να μην ξεχνιόμαστε..

Για αρχή, η ομώνυμη σαλάτα ήταν νόστιμη δροσιστική (8/10) και οι πατατόφλουδες νόστιμες και ομολογουμένως πρωτότυπη αλλά ιδιαίτερη πρόταση για ορεκτικό (παραπέμπει σε Μεξικάνικη κουζίνα αλλά είχε Μεσογειακή προσέγγιση, 8/10). Στη συνέχεια τα δύο πιάτα με θέμα τα τυριά (τυρί φέτα και κανταΐφι τυριών) είχαν ιδιαίτερη γεύση  και δεν νομίζω ότι δικαιούνται άνω του 4/10. όπως ανέφερε και ο φίλος teo ας αναζητηθεί και μία εναλλακτική στους προμηθευτές τυριού φέτα.


Η συνέχεια πάντως γευστικά ανέβηκε με τις τηγανιές (χοιρινό , κοτόπουλο) 8/10,  το ΄΄μπέρδεμα του μερακλή''  (mix απάκι,λουκάνικο, μπριζολάκι κτλ) 8/10,




Τις κοτομπουκιές 7/10 (η συνοδευτική σάλτσα είναι πολύ γλυκιά) τις οποίες τα πιτσιρίκια τις λάτρεψαν (χωρίς τη σάλτσα) και τέλος το γεμιστό μπιφτέκι 7/10 καιpio το μπριζολάκι 7/10 (το ήθελα πιο ζουμερό) , μας αποζημίωσαν γευστικά .  






Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το τεράστιο επιδόρπιο (παγωτό βανίλια με τριμμένο μπισκότο και σιρόπι).

Η γενική εικόνα γευστικά είναι από καλή έως εξαιρετική. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως όσον αφορά την σχέση ποσότητας/ποιότητας/τιμής , η οποία είναι περίπου στο 6/10 και αυτό διότι ενώ η ποιότητα γεύση κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο, οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο χαμηλότερες (ιδιαίτερα τα 5,5 €  για τις πατατόφλουδες θεωρώ ότι είναι υπερβολή) ή (και) η ποσότητα του φαγητού λίγο αυξημένη. Κόστος ανά άτομο περίπου στα € 20. Τώρα αν με ρωτήσει κάποιος αν θα επισκεπτόμουν ξανά το συγκεκριμένο μαγαζί, θα απαντούσα καταφατικά αλλά με την σημείωση , ''μόνο με παρέα χωρίς παιδιά για πιούμε κανένα κρασάκι και να να τσιμπήσουμε κάτι''.
Thats all folks...

Υ.Γ. Χρειάζεται δουλειά στον υπολογισμό του χρόνου παρασκευής των πιάτων της παραγγελίας, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στα σερβιρίσματα (περίπου δεκάλεπτο πιάτο σε πιάτο).  

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου