Olga's restaurant_Πόρος (Παραλία Ασκέλι)

Τελειώνοντας το οδοιπορικό στον Πόρο (λίγο αργά το θυμηθήκαμε!), δίνοντας τουλάχιστον μια ιδέα για σωστό μασαμπούκιασμα στους μελλοντικούς τουρίστες summer 2018, θα θέλαμε να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα κλασικό μαμαδίστικο-νησιώτικο-γραφικό ταβερνάκι, που χωρίς να προσφέρει εξεζητημένες απολαύσεις, σίγουρα σε κερδίζει από την αρχή που θα κάτσεις μέχρι και τον λογαριασμό (αναπόσπαστο κομμάτι-κριτήριο κριτικής όπως ήδη γνωρίζετε!). 
Έχουμε ξαναπεί την εγγυημένη μέθοδο επιλογής εστιατορίου σε άγνωστους κατά τ' άλλα τουριστικούς προορισμούς. Χωρίς να αποτελούν πανάκεια, οι κριτικές σε σχετικούς ιστοτόπους σίγουρα δίνουν έναν μπούσουλα για να επιλέξεις (αρχικά τουλάχιστον) ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές. Εξάλλου όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, οπότε φτιάχνεις τη λίστα σου και ξεχύνεσαι στην περαντζάδα για να διαλέξεις τελικά με το μάτι και την ψυχή σου. Έτσι πράξαμε και με την κυρα-Όλγα, με κριτικές διφορούμενες, κυρίως γέρνοντας προς θετικά πρόσημα, η οποία τελικά μας κέρδισε στο μάτι με το παρεΐστικο και ζεστό της περιβάλλον. Κλασικό νησιωτικό σετ τραπέζι-καρέκλα, πάνω στη θάλασσα (παραλία Ασκέλι) και απόλυτη ευγένεια από τον σερβιτόρο που μας υποδέχθηκε και μας βόλεψε σε τραπέζι για τρεις. 
Και επειδή έχουμε ξαναπεί ότι δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για μια πρώτη εντύπωση, μετά τη θετική πρώτη κουβέντα με το σερβιτόρο, ήρθε και το καλύτερο ξεκίνημα που συναντήσαμε στο νησί, με ψημένο και λαδωμένο ψωμί, μαϊντανό και ντοματούλα για βούτημα, το οποίο χωρίς να είναι κάτι αντικειμενικά ιδιαίτερο, έδειξε ότι κάποιος ασχολήθηκε με μεράκι για να το προσφέρει. Ψαγμένη (και πάλι) λίστα με μπύρες (προτίμησα Royal Ionian Pilsner), νερό, χυμός, χύμα μισόκιλο και σαφής προσανατολισμός σε μαγειρευτά κουζίνας στο μενού. 
Τυρί σαγανάκι απλό και νόστιμο, κολοκυθοκεφτέδες ομοίως (αν και θα ήθελα και κάτι σαλτσοειδές να τους βουτάω!) και τώρα στα κυρίως. Εντάξει, η χοιρινή (7,5€) μπορεί να μην ψήθηκε ομοιόμορφα αλλά τουλάχιστον ήταν νόστιμη, μαλακή, σερβιρισμένη με φρέσκο μαρούλι, ντομάτα, πατάτες και από σωστό γουρουνοκομμάτι! Καμία σχέση δηλαδή με παρόμοια περίπτωση σε 4άστερο ξενοδοχείο (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση). Το τηγανητό καλαμαράκι σίγουρα διεκδικούσε επάξια μια θέση στο top 10 αντίστοιχων μερίδων, χωρίς να έχεις την γνωστή αίσθηση ότι τρως μπαγιάτικες προτηγανισμένες ροδέλες! Από μαγειρευτά διαλέξαμε μοσχάρι γιουβέτσι το οποίο ήταν ΛΟΥΚΟΥΜΙ! Ιδιαίτερη μνεία και πολλά respect στην επιλογή που προσφέρθηκε από τον σερβιτόρο για κατανάλωση (με αντίστοιχη χρέωση) μισής μερίδας, μιας και ο μικρός όπως αποδείχθηκε τελικά θα γνώριζε την ήττα από την ποσότητα μιας ολόκληρης μερίδας γιουβετσίου (τόνος στο ί)!


Κέρασμα στο τέλος καρπουζάκι (θα του ταίριαζε περισσότερο ένα γλυκό βέβαια!) και σύνολο 40€ τίμιο, αξιοπρεπές και χορταστικό! Ίσως τελικά θα έπρεπε να ακούσω τις κριτικές και να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στα μαγειρευτά του, που αν κρίνω από το γιουβέτσι πρέπει να αποτελούν και το δυνατό χαρτί του μαγαζιού.
Συνολική εντύπωση άκρως θετική και εγγυημένη επιλογή, τουλάχιστον για την περιοχή πέριξ της πιο όμορφης (κατά κοινή ομολογία) παραλίας του νησιού.

Σχόλια