Πυρόλιθος


Gourmet στα Δυτικά;



Ε λοιπόν, το καλό φαγητό είναι gourmet έτσι και αλλιώς, αλλά στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα επίπεδο (τουλάχιστον) πάνω από τα περισσότερα  στα Δυτικά. Αυτό γιατί όσες φορές και αν έχω πάει εκεί, η ποιότητα του φαγητού είναι αναλλοίωτη και η ποικιλία στις γεύσεις σε κάθε επίσκεψη είναι τέτοια που δεν σε κάνει να βαριέσαι ακόμη και τα σταθερά πιάτα του καταλόγου. 
Το μαγαζί έχει ένα μοντέρνο προφίλ με ρετρό στοιχεία ταβέρνας και προσφέρει μία αίσθηση οικείου χώρου, αν και αρκετά μικρό σαν χώρος.   


 Βασικό στοιχείο είναι και η άψογη καθαριότητα και τα ωραία τακτοποιημένα/στρωμένα τραπέζια. Το προσωπικό είναι πάντα ευδιάθετο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τον πεινασμένο και περίεργο πελάτη στην παρθενική επίσκεψή του.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την γευστική εξερεύνηση, αυτού του ιδιαίτερου χώρου, κλασικά με μία σαλάτα (την ομώνυμη) που είναι δροσιστική με ολόφρεσκα λαχανικά και φλούδες τυριού. 

Αν και κάποιοι μόλις βλέπουν σαλάτα ή διαβάζουν τη λέξη, "βγάζουν σπυριά ", η συγκεκριμένη είναι τόσο καλή που πιστεύω ότι και αυτά τα άτομα θα την μασαμπουκιάσουν. 

Ώρα για τα πιάτα που δεν είναι συνηθισμένα αλλά ανταμείβουν με την απόλαυση που προσφέρουν στον ουρανίσκο, αρχίζοντας με το πιάτο ημέρας "Σκουμπρί πάνω σε τσιαπάτα με λευκό ταραμά". 

 Το ψάρι ή μάλλον για την ακρίβεια τα ψαράκια, ήταν τόσο νόστιμα που ακόμη και η μεγάλη μας κόρη που δεν "τρελαίνεται" για ψάρι ψητό στη σχάρα ενθουσιάστηκε τόσο που έφαγε τα μισά... Το φρυγανισμένο ψωμί τσιαπάτα είχε μία στρώση λευκού ταραμά και από πάνω φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα που έδενε τις γεύσεις του πιάτου αφήνοντας μία σχεδόν ηδονιστική αίσθηση στον ουρανίσκο. 

Σειρά είχε ένα πιάτο, που έχουμε τιμήσει και άλλες φορές στο παρελθόν και είναι το φιλέτο ψαριού (λαβράκι) με πουρέ σελινόριζας  και μία υπέροχη σαλτσούλα που δεν αντέχεις να μην γλείψεις το πιάτο! 
Για τα δύο μικρά μας διαλέξαμε ένα fail safe πιάτο όπως είναι το κλασικό μπιφτέκι, το οποίο είναι μακριά από την γκουρμεδοκαταγωγή των δύο θαλασσινών πιάτων, αλλά ήταν νόστιμο και ότι πρέπει για τα μικρούλια μας.
 Η μεγάλη που είχε φάει τα σκουμπράκια, τσίμπησε λίγο μπιφτεκάκι και μερικές πατάτες ο δε μικρός με πολύ κόπο τίμησε το ένα από τα δύο μπιφτεκάκια, αφήνοντας τον "ταλαίπωρο" πατέρα τους να μασαμπουκιάσει και να  τιμήσει το μότο της σελίδας μας "Η τελευταία μπουκιά είναι η δύναμή σου" !!!
  Αφού ανέκτησα την χαμένη μου δύναμη και ζήτησα λογαριασμό, μας προσφέρθηκε και ένα δροσερό γλυκάκι με δύο σφηνάκια λικέρ μαστίχας για τη χώνεψη. 



Το σύνολο με μία cola και ένα νερό μεγάλο € 34, που είναι καλή τιμή για μία οικογένεια με 2 μικρά παιδιά. Κάποιος μπορεί να πει ότι ίσως οι μερίδες  μπορούν να είναι λίγο μεγαλύτερες, αλλά εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την γενική εικόνα του Πυρόλιθου και το σίγουρο είναι πως θα τον επισκεφτώ ξανά.










Σχόλια