BURGER FEST 2017

BURGER FEST 2017

Φεστιβάλ με θέμα τα Burgers; OH YEA! 




Η αλήθεια είναι ότι πιθανόν δεν είναι δυνατόν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την γεύση και την γενική εικόνα ενός εστιατορίου που έχει προσανατολισμό στα burger , αλλά μπορεί να δοθεί μία γενική εικόνα θετική αρνητική ή ουδέτερη. Το event πιστεύω ότι είναι μία καλή προσπάθεια και σίγουρα χρειάζονται περισσότερα τέτοια θεματικά φεστιβάλ. 

  Η επίσκεψη έγινε Σάββατο μεσημέρι, λόγω παιδιών, μιας και οι απογευματινές ώρες πιστεύω δεν προσφέρονται για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω του κόσμου. Την ώρα που είμαστε εκεί πάντως τα παιδιά απασχολήθηκαν σε ένα χώρο ζωγραφίζοντας και κάνοντας κατασκευές με θέμα τι άλλο...τα burger (από μικρά στην υγιεινή διατροφή!!!).

  Στα του φαγητού τώρα για να μην ξεχνιόμαστε. Η επιλογή των stand/μπεργκεράδικων ήταν:  


1. Hot Hot Burger Bar, 

στο οποίο είχα δοκιμάσει παλαιότερα burger με θετικές εντυπώσεις αποφάσισα να πάρω κάτι για τα δύο μου μικρούλια, αλλά τελικά τα παιδιά δύσκολα θα αποχωριστούν τα GOODY'S .Οπότε τσίμπησα το ένα clasic burger και άφησα το άλλο για την δοκιμή της επόμενης ημέρας, όπου τα πήγε καλά σαν μπιφτέκι όχι όμως το ψωμάκι.Τιμή €2


 Από γεύση καλό με τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια αλλά θες 2-3 για να σταματήσει το γουργουρητό στο στομάχι. Είναι πιστεύω το ιδανικό για να τσιμπήσεις κάτι στο δρόμο. 



2.   JUICY GRILL,

 μία επιλογή που βασίστηκε στο όνομα, ελπίζοντας για την επαλήθευσή του. Διάλεξα ένα Dirty Mama το οποίο φαγώθηκε με μία μπουκιά (και όχι από εμένα) αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω μπορούσε και καλύτερα μιας και το τηγανητό αυγό που είχε, δεν ήταν καθόλου ζουμερό (μάλλον ξεροτηγανισμένο) και το γαρνίρισμα με τα τυποποιημένα πατατάκια σνακ τουλάχιστον άκυρη. Τιμή €6 

Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. 

3. ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ
Η επιλογή έγινε καθαρά από απωθημένο που είχα με το συγκεκριμένο μπεργκεράδικο.

Η φήμη του από περιγραφές φίλου, άγγιζε το μυθικό οπότε δεν ήταν δυνατό να μην δοκιμάσω. 14:00 ήταν το τελευταίο που άνοιξε και όταν πήγα για να παραγγείλω (ευτυχώς είχα πάρει χαρτάκι προτεραιότητας ), νόμισα πως βρισκόμουν σε συναυλία ροκ με ράπερ guest stars (φαντάσου Aerosmith με Run DMC στο Walk this way, ένα πράγμα). Ο χαμός μιλάμε! Λατρεία για το burger temple!!    

  Αφού κατάφερα να φτάσω στο χώρο παραγγελίας ήθελα να τα πάρω όλα, αλλά αποφάσισα για το καλό των παιδιών μου (μην πάθω κανένα έμφραγμα ή σκάσω από το φαγητό) να πάρω ένα ''Ο Γενναίος" (€ 6) και ένα ''Rib Eye Burger'' (€10). Δύο μπιφτέκια το ένα με τα πάντα μέσα και ένα μπιφτέκι το άλλο με λωρίδες μοσχαρίσιας μπριζόλας rib eye . 

Όσο περίμενα αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ο φούρνος που είχανε στήσει στο stand/μαγαζί.

Από όσες άλλες συμμετοχές εστιατορίων πέρασα, δεν πρόσεξα κάτι ανάλογο. Μέσα στο χαμό λοιπόν φτιάχνουν και τα δικά τους buns.
Έρχεται λοιπόν η ώρα του Γενναίου και το rib eye burger, που άλλο να τα γράφω άλλο να τα βλέπεις σε φωτό και άλλο να προσπαθείς να τα κουβαλήσεις ... 

Αφού τα κατάφερα και τα μετέφερα ασφαλώς στο χώρο που ήταν και η υπόλοιπη οικογένεια (τα μικρά απασχολούνταν με τις χειροτεχνίες) πήρα μία βαθιά ανάσα και έκατσα να γευτώ το μύθο.


Πρώτο διάλεξα τον Γενναίο με τα δύο μεγάλα και ζουμερά μπιφτέκια το καλοτηγανισμένο και μελάτο αυγό, το μπέικον, το τυρί και...δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Θόλωσα και όρμισα σαν λιοντάρι σε φρεσκοπιασμένη αντιλόπη μετά από περίοδο πείνας!!! Τα λόγια είναι λίγα και ίσως τον αδικήσω τον Γενναίο. Περιττό να πω πως το γουρούνιασμα είναι απαραίτητο για να παλέψεις μαζί του. 




  Μετά την μεγάλη μάχη με τον Γενναίο, από την οποία βγήκα νικητής ήθελα να κερδίσω και τον πόλεμο με το rib eye burger . Πάλεψα τίμια και με σθένος, αλλά δεν τα κατάφερα να νικήσω.Έμεινα με τη κρεατένια γεύση της rib eye και άφησα το υπόλοιπο μισό burger για το τέστ της επόμενης μέρας που σας διαβεβαιώ το πέρασε με άριστα μιας και το ψωμάκι ακόμη είχε γεύση ψωμιού και όχι πλαστικού.  Σίγουρα θα στηθώ στην ουρά του μαγαζιού στο Πειραιά για να δοκιμάσω κάθε είδος burger που σερβίρεται .  


Το Burger fest με αποζημίωσε με το παραπάνω και από εδώ και πέρα θα είμαι φανατικός επισκέπτης. 

ΥΓ. 1. Καλό θα είναι όλες οι επιχειρήσεις του είδους να προσθέσουν παιδικά μενού (αν δεν έχουν φυσικά), γιατί δυστυχώς από ότι είδα στο φεστιβάλ δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. 
2. Το απόλυτο rip off ήταν το stand με τους λουκουμάδες που χρέωνε €2 3-4 λουκουμάδες και €3 5-6. WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!
  

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου