ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017

    
  Η αρχή έγινε 24 Μαρτίου 2017 με τη γέννηση του blog. Δύο φίλοι, συνάδελφοι και κοιλιόδουλοι οικογενειάρχες με μοναδικό χόμπυ (ευτυχώς ή δυστυχώς) την αγάπη για καλό, λογικό και συγχρόνως ποιοτικό φαγητό και ποτό. Μετά ήρθαν τα προφίλ και οι σελίδες στο φουμπου, το instagram και διάφορα άλλα τσουμπλέκια ως απαίτηση της κοινής γνώμης για πιο άμεση πρόσβαση στη γνώση (λέμε και καμιά π@π@ριά, να περνάει η ώρα!).
   
   Από τότε μετράμε 55 μοναδικές επισκέψεις σε ταβέρνες-εστιατόρια με φωτογραφικά ντοκουμέντα, πολλά απ'τα οποία στη συνέχεια τα τιμήσαμε και δυο και τρεις φορές για εμβάθυνση(!), πολλές περισσότερες επισκέψεις σε άλλα τόσα χωρίς κινητά στα χέρια (κυρίως λόγω λίγδας και μέθης), άπειρες φωτογραφίες γενικότερα, πολλές ανταποκρίσεις από φίλους και συγγενείς ανά την Ελλάδα, με την ίδια τρέλα με μας και συνολικά 37 αναρτημένες κριτικές στο μπλογκ με 13.859 προβολές των αναρτήσεων!! 

    Και επειδή κάθε blog που σέβεται τον εαυτό του (μέχρι και η κουτσή Μαρία!) παρουσιάζει και μία ανασκόπηση ποικίλης ύλης, εμείς απλά και ταπεινά σας λέμε πού μασαμπουκιάσαμε καλύτερα το 2017!

Νο 6 : Άμπακος στον Πειραιά






Τελευταίο μασαμπούκιασμα του έτους, εύκολα όμως μπήκε στο top 6 ως ένα απ΄τα πιο τίμια value for money steakhouses (κρεατοφαγάδικα στο χωριό μου!). Το ξαναματαεπισκεφτήκαμε και εντός 2018 απλά για να επιβεβαιώσουμε την πρώτη εντύπωση. Για λεπτομέρειες διάβασε αναλυτική κριτική στο μπλογκ, εμείς εδώ απλά να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον μάγκα (ή μάγκες) αφεντικό που αφουγκράστηκε έγκαιρα τη νέα τάση στην κουζίνα και χάρισε στον Πειραιά το πρώτο ίσως μαγαζί του είδους. Θα υπάρξει σίγουρα ανταγωνισμός αλλά, άποψή μας, η πρώτη θέση στο λιμάνι καβαντζώθηκε!

Νο 5 : Θανάσης στη Μαγούλα

Αυτόν κι αν επισκεφτήκαμε άπειρες φορές μέσα στο έτος! Ο τύπος αποτελεί σταθερή εγγύηση για γνήσιους κρεατοφάγους στα Δυτικά και όχι μόνο (τον προτιμάνε από όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας). Φαντάσου τη νοστιμιά ενός black angus, dry aged μοσχαρίσιου φιλέτου, αφαίρεσε τις παπάτζες και τις φιοριτούρες που σου πασάρουν σε δηθενιάδικα κρεατοφαγάδικα, κατέβα στα 34€ το κιλό (μισή τιμή σχεδόν) και έχεις όλη τη μαεστρία ενός γνήσιου ψήστη σ'ένα πιάτο!

Νο 4 : Μπαρ μπεε κιου στον Πειραιά


Κάθε ψαγμένος μασαμπούκας πρέπει να έχει στο ενεργητικό του άπειρα τραπεζώματα στην άλλη μόδα των καιρών, τα μπεργκεράδικα. Πόσο μάλιστα αν είσαι και μπλόγκερ (τρομάρα μας!) οπότε του δώσαμε και κατάλαβε όλη τη χρονιά. ΠΟΥΘΕΝΑ όμως δεν κοντέψαμε να πεθάνουμε απ'το πολύ φαΐ!! Ίσως να έφταιγε ο καύσωνας και ο λίβας που μας χτύπησε βγαίνοντας απ'τη δροσιά του μαγαζιού, ίσως και η εργένικη επίσκεψη με την ελευθερία που προσφέρει να γουρουνιάσεις χωρίς γυναίκες κ παιδιά. Σίγουρα όμως το μαγαζί προσφέρεται για να φας χωρίς αύριο (το Τζάνειο νοσοκομείο είναι δίπλα πάντως!).

Νο 3 : Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο κέντρο


Μέσα στις πρώτες επιλογές σε όλους τους γαστροτουριστικοοδηγούς(!) και δικαίως κατά την άποψή μας, λόγω του πρωτότυπου concept του μαγαζιού (μπακάλικο-μεζεδοπωλείο), της ιδιαίτερης και αυθεντικής κουζίνας (με ρίζες που ξυπνούν αναμνήσεις κυρίως σε όσους έχουν μεγαλώσει με κουζίνα της προσφυγογιαγιάς) και της θέσης του στο κέντρο-καράκεντρο της Αθήνας που προσφέρει ευκαιρία για ολοήμερα απλώματα και βόλτες. Εμείς πάντως σε δύο επισκέψεις δοκιμάσαμε όλον τον κατάλογο! Για περισσότερα, ξέρεις, μπες αναλυτικά και διάβασε!

Νο 2 : Shakesbeer στην Ηλιούπολη

Θυμάσαι για τον σκασμό που φάγαμε στο Μπαρ μπεε κιου και δεν μπορούσαμε να κατεβούμε ούτε την κατηφόρα; Πρόσθεσε στο ίδιο μοτίβο δύο οικογένειες με παιδιά, κάμποσες πρωτότυπες μπύρες και μερίδες σπέσιαλ, πέρα από την αποκλειστική επιλογή των χάμπουργκερ ενός μπεργκεράδικου και έχεις εικόνα από το τί βιώσαμε εκείνη τη νύχτα!! Σόδες και αντιόξινα στο σπίτι και ύπνος με σηκωμένα μαξιλάρια (για όσους ξέρουν από μεθύσια ή βραδινά ξεκοιλιάσματα!).

Νο 1 : Το Σπίτι της Μαριώς στα Καλάβρυτα


Κάποιους ίσως τους στεναχωρέσουμε που τους πάμε τόσο μακριά για το Νο1 της χρονιάς, αλλά την αλήθεια πρέπει να την πούμε. Πρώτον, πουθενά δεν συνδυάστηκαν τόσο αρμονικά όλοι οι παράγοντες που για μας αποτελούν βασική προϋπόθεση του τέλειου τραπεζώματος. ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΑ-ΤΙΜΗ. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς τα άλλα, προφανώς και δεν μας έχει συμπαθήσει και πολύ! Δεύτερον, όσο αφορά το μακρινό της υπόθεσης, σου λέμε απλά ότι δε νοείται εκδρομή στα Καλάβρυτα, που ξέρω ότι μια φορά το χρόνο τουλάχιστον όλοι τσιμπάμε ένα τριημεράκι, χωρίς επίσκεψη στο συγκεκριμένο μαγαζί!

     
Για το νέο και σωτήριο έτος 2018 το ταξίδι στη μάσα συνεχίζεται αμείωτο...












Σχόλια