Τραγανός Κάβουρας, Περιστέρι. Τι είναι ο Κάβουρας τι είναι το ζουμί του!

Τραγανός Κάβουρας, Περιστέρι. 

Τι είναι ο Κάβουρας τι είναι το ζουμί του!




Δεν είμαστε στο βυθό του Μπικίνι αλλά στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι. Ένα μαγαζί που θέλησε να ξεχωρίζει φέρνοντας την εστίαση φρέσκου ψαριού σε μία περιοχή όχι παραδοσιακή σε αυτό τον τομέα (αν και υπάρχουν κάνα δύο παλιά εστιατόρια-ταβέρνες του είδους στα πέριξ). 


Ο χώρος είναι ωραίος με πολλά τραπέζια αλλά ευρύχωρος, δίνοντας μία ευχάριστη αίσθηση κατά την παραμονή  εκεί . Το προσωπικό με καλή διάθεση και πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει, προσθέτει στη ζεστασιά του χώρου.   


Μιας και βρεθήκαμε εκεί οικογενειακά η παραγγελία κυμάνθηκε σε χαλαρά επίπεδα. Για τα δύο μικρά μας πήραμε μία ψαρόσουπα και μία τσιπούρα ψητή, που είναι τα αγαπημένα της κόρης Ο υιός είναι εκκολαπτόμενος μασαμπούκας και τρώει τα πάντα (όχι πράσινα, μη τα παραλέμε).  Η σούπα είχε πολύ ωραία εμφάνιση και βελουτέ υφή αλλά ακόμη καλύτερη γεύση. Το ψάρι που είχε μέσα νόστιμο και καθαρισμένο αρκετό για... ένα παιδί. 
Τη τσιπούρα την διάλεξα από την προθήκη ψυγείο του μαγαζιού περίπου στα 650 gr φρέσκια και αλανιάρα. Μας την ψήσανε στη σχάρα και σερβιρίστηκε αφού καθαρίστηκε μπροστά μας. Πολύ νόστιμη αλλά όσο απλοϊκό ή λαϊκό και αν ακουστεί, δεν μου έδωσε το κάτι εξαιρετικό παραπάνω από μία τσιπούρα ιχθυοτροφείου που παίρνω ψημένη από ένα ιχθυοπωλείο ή ψήνω σπίτι μου, ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι κόστισε 45 €. Οι λάτρεις του ψαριού ας με συγχωρήσουν.

Το ένα από τα δύο πιο ιδιαίτερα πιάτα που παραγγείλαμε ήταν το φιλέτο σολομού σε τραγανή κρούστα με πουρέ μπρόκολο και δυόσμο και σάλτσα μυρωδικών. Εξαιρετικό, τραγανό από έξω και το φιλέτο σολομού τραγανό μέσα να συνοδεύεται ιδανικά από τον πουρέ (ήθελε λίγο αλατάκι, που το έβαλα) και την σάλτσα. 

Το δεύτερο ήταν το κριθαρότο σουπιάς στο μελάνι της, το οποίο ήταν και το προσωπικό αγαπημένο μου. Εξαιρετική γεύση και σε πλούσια ποσότητα, που παρά την μαυρίλα του πιάτου, άσπρισε την γευστική εμπειρία μου στον Τραγανό Κάβουρα. 

Με δύο μπύρες και το νεράκι το σύνολο άγγιξε τα 81 €, το οποίο δεν το λες και φθηνό. Αν βγάλεις το φρέσκο ψάρι από την παραγγελία, ένα ενήλικας τρώει-πίνει με περίπου 25-30€ και σίγουρα γευστικά δεν θα είναι παραπονούμενος. Οι τιμές είναι τσιμπημένες και πιστεύω ότι αν η επιχείρηση κινηθεί προς εκπτωτική πολιτική μέσω κρατήσεων τραπεζιών θα εκτοξεύσει τις επισκέψεις. Αν θες κάτι παραπάνω γευστικά στα Δυτικά χωρίς να βαρυστομαχιάσεις ο Τραγανός Κάβουρας είναι ο προορισμός σου.  Εγώ του βάζω συνολικά 7,5/10 λόγω θέσης και τιμών, αλλά ένα 9ράκι το αξίζει για την γεύση. 

Σχόλια