Tsiknopolis, Γκάζι

Τελειώνοντας το οδοιπορικό στο Γκάζι γι' αυτή τη σεζόν (σχολική, ποδοσφαιρική κτλ), είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι πιο απλό, γρήγορο και (θεωρητικά) οικονομικό. Στα βόρεια της χώρας το λένε σουβλατζίδικο, άλλα επειδή ακούγεται λίγο μπρουτάλ, εδώ προτιμούμε το πιο εξευγενισμένο ''ψητοπωλείο''! Οι επιλογές και πάλι πολλές στο Γκάζι, πέριξ της στάσης του Μετρό Κεραμεικός και εμείς επιλέξαμε τυχαία το Tsiknopolis (όνομα κι αυτό;!).
Εντάξει, για να πούμε την αλήθεια η σούβλα με το κοντοσούβλι που περιστρέφεται έξω απ' το μαγαζί (πρωτότυπο και τραβηχτικό), αποτελεί σίγουρο δέλεαρ για έναν γνήσιο μασαμπούκα! Το περιβάλλον επίσης πραγματικά εντυπωσιακό. Ίσως το πιο καλοστημένο ψητοπωλείο που έχω δει. Γραφικό, προσεγμένο, στα όρια του ''κυριλέ''. Όλα λοιπόν είναι με το μέρος του μαγαζάτορα, αλλά κάπου εκεί αρχίζει το...πανηγύρι!
Το κοντοσούβλι απ' ότι πληροφορηθήκαμε την ώρα της παραγγελίας δεν ήταν έτοιμο. Αντιπαρέρχομαι και δεν εκνευρίζομαι μιας που ήταν ακόμη 13:00 (όχι βέβαια και τόσο νωρίς). Η ανάγνωση του καταλόγου δεν έκρυβε εκπλήξεις, αν αναλογιστείς και το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι. Η μερίδα γύρος χοιρινός πχ που τη θεωρώ το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα στα μαγαζιά του είδους είχε 7,50€. Προσωπικά δε με νοιάζει να δώσω και 9€ (που έχω δώσει) για κάτι αντίστοιχο, αρκεί να με ανταμείψει σε γεύση και ποσότητα.
Όταν όμως ήρθε η μερίδα νομίζαμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα! Η ποσότητα ίση με το περιεχόμενο δύο πιτόγυρων και δε συνηθίζω τις υπερβολές όταν πρόκειται για κριτική σε μάσα! Η γεύση τίποτα το ιδιαίτερο (μήπως δηλαδή και σωζόταν η κατάσταση!). Πατάτα κονσέρβα και τα λοιπά γνωστά του πιάτου. Έγινε η σχετική παρατήρηση στο σερβιτόρο αλλά δεν είδα να ιδρώνει το αυτί κανενός. Έστω να' ρθει κάποιος να ρωτήσει τι και πως! 
Η συνέχεια είχε πορεία προδιαγεγραμμένη! Πίτα με κεμπάπ άγευστο, καλαμάκια (σουβλάκια στο βορρά) χειροποίητα μεν στεγνά και άνοστα δεν, χάμπουργκερ καλούτσικο αλλά σε καμία περίπτωση αξιοπρεπές. Μόνο τα μπριζολάκια ήταν καλά αλλά τι να σου κάνουν και ποιος να τα πρωτοφάει!
Το κόστος με κάτι μπύρες και τα σχετικά δεν ξεπέρασε τα 13€ ανά ενήλικα, αλλά σε μαγαζιά του είδους δεν εξετάζω ποτέ την τελική σούμα. Θεωρώ πως αν με μισά μερίδες μισά πιτόγυρα ξεφύγεις από τα 15€ το άτομο, μην ξαναπάς στο μαγαζί ό,τι και να' φαγες!

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, διεύθυνση-υπάλληλοι-πελάτες. Αρκεί φίλε αφεντικέ να μη θεωρείς δεδομένο τον κόσμο που έρχεται λόγω του μέρους που βρίσκεσαι. Θυμήσου ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι ο ικανοποιημένος πελάτης και εδώ δυστυχώς έχουμε την κλασική περίπτωση αρπαχτής...

Σχόλια