Τα Καβούρια του Ασημάκη_Ραφήνα

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εκεί έξω έχετε συνδυάσει τη Ραφήνα μ' ένα βιαστικό πέρασμα πριν και μετά από ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι σε κάποιο νησί ανά το Αιγαίο. Προσωπικά, πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να βρίζει ψάχνοντας κάπου να χώσει το αυτοκίνητο, πριν καταλήξει τελικά (πάντα όμως!) σε κάποιο από τα τσουχτερά (παλιότερα τουλάχιστον) πάρκινγκ πέριξ του λιμανιού. Και όταν έπαιρνα αμάξι για πιο μακροχρόνιες διακοπές, πάλι να βρίζω γυρίζοντας κάτι βράδια Κυριακής, που για να φτάσεις απ' το καράβι μέχρι τη Μαραθώνος τελειώνεις πακέτο μέσα στ' αμάξι με νεύρα τσατάλια! Γενικά, την έχω συνδυάσει με πολύ βρίσιμο και επειδή σίγουρα δεν της αξίζει, είπαμε να τη δοκιμάσουμε απλά για βόλτα και φαΐ, χωρίς τα άγχη ενός ταξιδιού. 
     Ως προς τη βόλτα, πέσαμε σίγουρα μέσα καθώς διαθέτει μεγάλη, πεζοδρομημένη πλατεία στο κέντρο, με πολλές επιλογές για φαΐ, γλυκό κτλ αλλά και η περαντζάδα κάτω στο λιμάνι είναι τελικά ειδυλλιακή αν την κάνεις ποδαράτα (πρώτη μου φορά ομολογουμένως!). Εξωτερικώς, το μάτι σου σίγουρα πέφτει στο εν λόγω μαγαζί και αφού και οι διαδικτυακές κριτικές συμφωνούσαν με την εμφάνιση, είπαμε να το δοκιμάσουμε. Ο χώρος εντυπωσιακός, καθαρός, προσεγμένος και δίπατος (ξέρεις την αρνητική μου άποψη για καταστήματα που αποτελούνται από μία, ενιαία και μονότονη σάλα). Το μπαλκόνι διαθέτει πανοραμική θέα και φυσικά το προτιμήσαμε. Νερό, αναψυκτικό, μισόκιλο λευκό (μέτριο) και ξεκινάμε.
     Ψωμί χωρίς εντυπωσιακή είσοδο, κοινώς άψητο, στεγνό (αλάδωτο) και σκέτο (μάλλον το βουτάς στο κρασάκι!). Μαστέλο λιτό και απέριττο (6.20€), κολοκυθοκεφτέδες (5,40€) νόστιμοι μεν αλλά πάντα περιμένουμε και την επιλογή του σεφ στο συνοδευτικό τους βούτημα, που εδώ δεν υπήρξε και φάβα (3,90€) ομολογουμένως άξια με λαδάκι, κάππαρη και κρεμμύδι να την συνοδεύουν αρμονικά. Για πρώτο κυρίως προτιμήσαμε την ασφαλή επιλογή που προσφέρουν τα κατεψυγμένα καλαμαράκια. Έχετε φάει νοστιμότερα; Σίγουρα ναι, μιας που μας φάνηκαν αρκετά λαδωμένα και παρατηγανισμένα. Ακριβότερα όμως σίγουρα όχι, μιας που η τιμή τους στα 8,70€ δεν συνάδει με το γεγονός πως βρίσκεσαι δίπλα στην ιχθυόσκαλα και αν απλώσεις το χέρι σου αρπάζεις μια κάσα με ό,τι τραβάει η ψυχή σου σε τιμές χωρίς μεσάζοντες!

Δεύτερο κυρίως ήταν η γαριδομακαρονάδα (13,90€) η οποία από γεύση ήταν άκρως ικανοποιητική αλλά σίγουρα φυσιολογικός άντρας δε χορταίνει ούτε για ζήτω (πόσο μάλλον ο γράφων!). Άρα value for money κάτω από τη βάση! Είναι μετά και αυτή η μάλλον παγκόσμια συνωμοσία που θέλει τις γαρίδες στο συγκεκριμένο πιάτο μέχρι 4!! Τί ψυχή έχουν ρε φίλε άλλες δυο γαριδούλες στα 13,90€, έτσι για να κάνεις εσύ πρώτος την αλλαγή?! Σύνολο 50€ χωρίς βέβαια να σκάσεις, ούτε και να μεθύσεις αλλά την χειρότερη εντύπωση την έκανε η ξεπέτα στο τέλος, όπου αν περιμέναμε ακόμη λίγο για το ευγενικό και απαραίτητο κέρασμα θα γινόμασταν ρόμπες ξεκούμπωτες, οπότε και φύγαμε με τ΄αυτιά κατεβασμένα!
 Σε γενικές γραμμές δεν το λες και άσχημο. Αν εξαιρέσεις το τελείωμα, που για μένα είναι καθαρή έλλειψη σεβασμού προς τον πελάτη, δεν υπήρξε κάτι χτυπητά αρνητικό να σου ξινίσει έντονα, αλλά σίγουρα και τίποτα άκρως θετικό που θα σου μείνει αξέχαστο. Ωραίο περιβάλλον, τσιμπημένες τιμές, κουζίνα από μέτρια έως καλή. Η σίγουρη αίσθηση που σου αφήνει είναι ότι αναμφισβήτητα σε όλη τη Ραφήνα κάπου θα υπάρχει μία τουλάχιστον καλύτερη επιλογή...






Σχόλια