Ωραία Πεντέλη_Ψυρρή

    
     Είπαμε κ μεις να καταγράψουμε στο blog μία οικογενειακή μασαμπούκικη εξόρμηση στου Ψυρρή, ένα ηλιόλουστο Σαββάτο του Σεπτέμβρη (πάλι ποιητικό ξεκίνημα!). Αφού φάγαμε μια μεγαλοπρεπή πόρτα από το μαγαζί στο οποίο είχαμε προαποφασίσει να κάτσουμε μετά από ενδελεχή μελέτη, διαδικτυακή έρευνα, στατιστικές κτλ. (ξέρεις, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη!), καταντήσαμε να τριγυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες με βάρκα την ελπίδα. Σε τέτοια τουριστικά μέρη και τελευταία στιγμή δεν υπάρχει επιλογή από ένστικτο, απλά κάθεσαι όπου βρεις τραπέζι και κάνεις τον σταυρό σου! Και η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί ξεχωρίζει από την όμορφη πλατεία στην οποία διαθέτει αρκετά τραπεζάκια με ωραία σκιά και ευρυχωρία. Μεγάλο ατού στην περιοχή, καθώς τριγύρω υπάρχουν μαγαζιά στα οποία κάθεσαι κυριολεκτικά στο δρόμο και αν απλωθείς λίγο, καθαρίσεις με τους αγκώνες σου τη σκόνη από τα διερχόμενα αμάξια!!
   Το μαγαζί στο εσωτερικό του πολύ ακατάστατο. Θα μου πεις τώρα με τέτοιο καιρό μόνο τρελοί θα κάθονταν μέσα αλλά πας για τουαλέτα και αντικρίζεις το απόλυτο μπάχαλο, οπότε λίγο συμμάζεμα δε βλάπτει κ. Αφεντικέ! Έξω βέβαια στην πλατεία, άπλετο αραλίκι. Ψημένο ψωμί και πάστα ελιάς στο ξεκίνημα (θετική εισαγωγή!), κρασί χύμα, μπύρες, χυμοί κ τα σχετικά. Η συνέχεια βέβαια, για όσους έχουν ήδη καταλάβει το ύφος μου, δεν ήταν ανάλογη και άφησε ανάμικτα συναισθήματα...
Ο ντάκος σε μέγεθος πλησίαζε ατομική παιδική μερίδα, στεγνός και άγευστος. Κολοκυθοκεφτέδες μέτριοι και φέτα η γνωστή, λεπτοκομμένη με λέιζερ, λωρίδα (τιμή 3.20€=μισό κιλό φέτα στο σούπερ!). Ξέρω, δεν πάει έτσι αλλά δε θα πέσει έξω το μαγαζί βάζοντας το "λέιζερ" στο πιο χοντρό του!! Α, και ο νεαρός σερβιτόρος σοβαρός και αγέλαστος, αμήχανος στο χαβαλέ και γενικά απρόσωπη η όλη εξυπηρέτηση. Πολύ θετική η εντύπωση πάντως από τα κεφτεδάκια σχάρας που λανθασμένα για εμένα τα αναγράφουν στα ορεκτικά.
Και κάπου εκεί ξεκινάει το πανηγύρι. Καρμπονάρα στα 8.50€(!!!), ούτε κατά διάνοια!! Θα μου πεις, εδώ ήρθες να φας ζυμαρικό της προκοπής; Έχεις δίκιο και αντιπαρέρχομαι.. Μερίδα γύρος (8€) απ' τους χειρότερους τόσο σε γεύση αλλά και σε ποσότητα (και μη νομίζεις ότι στη φωτογραφία έφαγα καμιά κλεφτή πριν ζουμάρω! Αυτή η ΧΟΥΦΤΑ γύρου μόνο και τίποτα άλλο!!). Θα μου πεις, εδώ ήρθες να φας γύρο της προκοπής; Αντιπαρέρχομαι κ πάλι..
Δε μπορεί κάπου θα σε πετύχω! Μπακαλιάρος σκορδαλιά λοιπόν, στα 8.50 ευρωπουλάκια και σε παίζω στα ίσια.... Εδώ ήρθες ρε φίλε να φας ψαρικά, ακούγεται η ίδια φωνή. Και οι δικαιολογίες για την άγευστη-αδύναμη σκορδαλιά περί προτιμήσεων των πελατών και διαβάθμισης της καυστικότητας και π@π@ριές καμαρωτές, από τον ίδιο σερβιτόρο, σε κανέναν άσχετο! Η ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ είναι μία!! Ο μπακαλιάρος ήταν άνοστος χωρίς περαιτέρω ανάλυση. Και ερχόμαστε τελικά στα πολύπαθα γεμιστά, για τα οποία μάλλον ισχύει η ίδια παγκόσμια συνωμοσία με αυτή της γαριδομακαρονάδας (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση από Ραφήνα). Σε κάθε ταβέρνα, σε κάθε πόλη ή χωριό (τουλάχιστον όπου έχω πάει εγώ) κάθε μερίδα έχει πάντα ΔΥΟ τεμάχια. Μία πιπεριά, μία ντομάτα (μη χαλάσει κ το προξενιό) κ λίγες πατάτες! Τι θα σε πείραζε ρε μάστορα, στα 7.50€ να βάλεις ένα τεμάχιο ακόμη!! Δηλαδή ένα ταψί-λαμαρίνα σ΄έναν επαγγελματικό φούρνο, που λογικά χωράει καμιά 40αριά τεμάχια με τις αντίστοιχες πατάτες τους, το πουλάς 150€!! Όσο δηλαδή όλο το θερμοκήπιο ή ο πάγκος του μανάβη στη λαϊκή!! Ο λαός απαιτεί ένα ακόμη γεμιστό στη μερίδα! Όποιο θες εσύ, βάλε και κολοκύθι, αν γουστάρεις!! Από γεύση, ξέρεις. Μέτριο όπως και η γενική εντύπωση.
Το κλείσιμο με κερασμένη πορτοκαλόπιτα, δεν έσωσε το τραπέζωμα. Σύνολο στα 101€ οι δύο οικογένειες και γλιτώσαμε το σουβλατζίδικο μετά, τρώγοντας τα περισσεύματα που άφησαν τα μικρά! Γλείψαμε κ τα πιάτα, μη σου πω!!



Γενικά, όπως κατάλαβες πρόκειται για ένα ακόμη τουριστομάγαζο σε προνομιούχο θέση, που έχει επαναπαυθεί στην εγγυημένη πληρότητα που του προσφέρει η θέση αυτή. Μέτρια κουζίνα, μπερδεμένη ποικιλομορφία πιάτων (μοιάζει με λίγο απ' όλα για να τους ταΐσω όλους) και τελικά ανεπαρκές το αποτέλεσμα. Δεν ανήκω (άμεσα) στο χώρο της εστίασης αλλά από την πιάτσα ξέρω ότι το περιθώριο κέρδους σου επιτρέπει να αυξήσεις την ποιότητα (κ την ποσότητα) ένα "κλικ" παραπάνω. Κάν' το γιατί η καλύτερη διαφήμιση είναι ο ικανοποιημένος πελάτης (κ όχι απαραίτητα ο τουρίστας!)..   














Σχόλια