Αμπιμπάγιο, Θησείο


 
Μπαίνω κατ' ευθείαν στο ψητό χωρίς πολλά πολλά παπατζιλίκια, γιατί πραγματικά χρειάζεται μια μασαμπούκικη κριτική για το θέμα "Φαΐ στο Θησείο". Έτσι λοιπόν, το μαγαζί στέκει στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, απέναντι απ΄το ομώνυμο μουσείο. Ωραίος χώρος (την αλήθεια να την λέμε), ήσυχος, αν και δίπλα σε όλα, ευρύχωρα τραπεζάκια έξω, προσεγμένο και το εσωτερικό. Απίθανη λοιπόν επιλογή, χωροταξικά τουλάχιστον, για μάσα πριν ή μετά από βόλτα, καφέ, γλυκό, όλο το πακέτο δηλαδή για ολοήμερο άπλωμα όπως ακριβώς το γουστάρω τις Κυριακές! Λες να μας βρήκε τέτοια τύχη...



Η ανάγνωση του καταλόγου με τα τρεχούμενα ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ!! Γιατί ρε μάγκα δε διαθέτεις κρασί χύμα; Και εννοώ χύμα, όχι ποτήρι των 3.5€! Δεν ξέρω αν ξέμεινες όταν ήρθαμε (15/10/17, για να σε βοηθήσω), αλλά επιλογή μόνο σε εμφιαλωμένο έχω συναντήσει σε μαγαζιά με χρυσό σκούφο, αστέρια Μισελέν ή τρία νταν στο καράτε τουλάχιστον!! Και μη μου πει κανείς ότι δε ξέρω να πίνω, αναζητώντας χύμα κρασί, γιατί θα τον πάω στα τσίπουρα. Ξέρεις πού έχω πιει ξανά Μπαμπατζίμ 200ml με 10€; ΠΟΥΘΕΝΑ!! Έλεος ρε φίλε. Η μπύρα η βαρελίσια, των 400ml παρακαλώ, στα 4€ και η Ελληνικότατη Νήσος pilsner στα 6,5€€€€€€€!!!! Ωραία υποστήριξη στην εγχώρια μικροζυθοποιία! Μην ανταπαντήσεις ότι την προμηθεύεσαι ακριβά, γιατί έχουμε mail απ'την ίδια την εταιρεία που αποδεικνύει το αντίθετο! Έτσι νομίζεις θα το αφήναμε; Γενικά, τρεις άντρες που ήμασταν για να πάρουμε μυρωδιά θέλαμε μισό μισθό! 



Ο λοιπός κατάλογος από τιμές κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, δικαιολογημένα θα πει κανείς, αν αναλογιστεί τον περιβάλλοντα χώρο, όχι όμως αν κάτσεις και γευτείς την κουζίνα. Η ομώνυμη σαλάτα με μανιτάρια, μήλα και άλλες ασυναρτησίες (επιλογή γυναικών στα 9€), ήταν ανέλπιστα νόστιμη και δροσερή. Ο ντάκος επίσης καλός αλλά στεγνός και όπως αποδείχθηκε στην πορεία κάτι έπαιζε γενικά με το λάδι μάλλον! Μελιτζανοσαλάτα όντως φανταστική όπως μας είχαν περιγράψει οι διαδικτυακοί συνάδελφοι αλλά η φάβα, αν και δεν της φαίνεται στη φωτό, ήταν απίστευτα σκληρή σαν στόκος. Τέλος από ορεκτικά εντυπωσιακοί εμφανισιακά οι κολοκυθοκεφτέδες αλλά παντελώς άψητοι εσωτερικά! 

     Για τα κυρίως θες να μάθεις πρώτα τα καλά νέα ή τα άσχημα; Για της ώρας οι επιλογές ήταν μόνο τρεις (απαράδεκτο) εκτός από παϊδάκια κ αρνί φούρνου που έβγαιναν οσονούπω! Αρνί φούρνου λοιπόν για μένα και φαντάζομαι ήδη ένα λαχταριστό χορταστικό πιάτο, με καυτό, ζουμερό κομμάτι αρνιού να ξεχωρίζει άνετα από το κόκκαλο και πατάτες με ζουμί για τρελές βούτες! Έχω ανεβάσει για πρώτη φορά δύο φωτογραφίες του ίδιου πιάτου για να πιστέψεις ότι σου λέω την αλήθεια όσο και αν πονάει! Ξερό, στεγνό, λίγο, στα 12,5€ κ δεν περιγράφω άλλο.. Το πιάτο με το φιλέτο τόνου, όπως ακριβώς και στη φωτογραφία ήταν πραγματικά νόστιμο για να είμαστε αντικειμενικοί αλλά και τα 15 ευρωπουλάκια νόστιμα ήτανε! Ρε μπας και το μαγαζί είναι για θαλασσινά... Μουσακάς ωραίος στα 8.5€ αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα τον θυμάσαι για πάντα! Φιλέτο κοτόπουλο στα ίδια μπικικίνια, νόστιμο επίσης αλλά κ πάλι δε ξέφευγε με τίποτα από την περπατημένη. Και αφήσαμε για το τέλος τις χοιρινές, οι οποίες στα 9.5€ μας έκαναν τόση εντύπωση που παραγγείλαμε και 2, τρομάρα μας! Λέμε, δε μπορεί, είναι η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ χοιρινή που θα φάμε! Όντως, λοιπόν, δοκιμάσαμε όλοι για να πειστούμε ότι η απελπισία αυτών που την διάλεξαν ήταν αληθινή! Πραγματικά απαράδεκτη!! Έγινε και σχετική σύσταση στον σερβιτόρο αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν αλλά ήταν σαν κάποιος απ΄την κουζίνα να σαμποτάριζε το μαγαζί!! Αυτά τα ολίγα, για 3 οικογένειες στα 185€. NO WAY!! 
     
     Αν διαβάσεις κριτικές για το μαγαζί θα τις βρεις διφορούμενες, γι' αυτό άκου εμένα και για τα υπόλοιπα πίστεψε στις φωτογραφίες που βγάζω με πολύ μεράκι για την πάρτη σου. Πριν καταλήξεις εδώ σκέψου καλά αν ήρθες πραγματικά για να φας ή για την ομολογουμένως προνομιακή του θέση. Αν ήρθες για το δεύτερο, ξέχνα ό,τι διάβασες παραπάνω και απόλαυσε την Ακρόπολη... (Δε φαίνεται, μη χαίρεσαι!!). 


Σχόλια