Στον Άμπακο , Πειραιάς

Καλώς Ήρθε το Μπριζολάριο!

Στον Άμπακο του Πειραιά



Την Παρασκευή, πριν τη Πρωτοχρονιά , κανονίζουμε με τον κουμπάρο που μένει Πειραιά να βρεθούμε, οπότε πρότεινα ένα μέρος που ακούγεται αρκετά στους κύκλους των απανταχού κρεατοφάγων. Έτσι πήρα ανά χείρας το κινητό και έκλεισα τραπέζι μέσω πασίγνωστης πλατφόρμας, με έκπτωση κιόλας εκείνη τη μέρα 15%. 

Το ραντεβού δόθηκε στις 9 το βράδυ  και κατηφορίσαμε προς Πειραιά στην περιοχή της Τρούμπας. Εκείνη την ώρα παραδόξως δεν είχε κίνηση και βρήκα να παρκάρω στον δρόμο του μαγαζιού πολύ εύκολα. Φτάνουμε στο μαγαζί και παρά την ωραία εικόνα που είδα, η υποδοχή ήταν κάπως ψυχρή. Δεν έδωσα σημασία και προχωρήσαμε στο τραπέζι μας. 

Περιμένοντας την παρέα μας, ο σερβιτόρος μας έφερε το μενού (με την ίδια ψυχράδα-τουπέ της υποδοχής) και έπεσα στην μελέτη!! Σε λίγα λεπτά η παρέα μαζεύτηκε και αποφασίσαμε τι θα παραγγείλουμε.
Για αρχή δύο σαλάτες για να ανοίξει η όρεξη . Μία Σίζαρς (Καρδιές μαρουλιών με κοτόπουλο σχάρας, παρμεζάνα, καλαμπόκι,
κρουτόν και σάλτσα)
 και μία Ταϊλανδέζικη (με μοσχαρίσια φιλετάκια και τσίλι- τζίντζερ βινεγκρέτ).

 Η Σίζαρς, κλασική, δροσερή και νόστιμη αλλά η Ταϊλανδέζικη ήταν καταπληκτική και ελαφρώς καυτερή. Ένα κόκκινο κρασί επιβάλλεται και έτσι ο φίλος και κουμπάρος διάλεξε από το κατάλογο ως πιο γνώστης .
Η υπόλοιπη παραγγελία περιελάμβανε, μία σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια (του μασαμπούκα) ένα Συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, θυμάρι, baby πατάτες και πουρέ μάνγκο, 3 Πανσετάκια στον ξυλόφουρνο σε κορεάτικη μαρινάδα και ψητές baby πατάτες , Φιλέτο κοτόπουλου σε μουστάρδα και μέλι με πράσινο ρύζι, Στηθοπλευρά (Flank steak) BLACK ANGUS Ουρουγουάης (300γρ.) με καπνιστή barbeque και παλαιωμένο whiskey.

Ας ξεκινήσω από τα ελαφρά πιάτα. Το συκώτι ήταν εξαιρετικά ψημένο και η βουτυρένια του υφή το έκανε να μην θέλει σχεδόν καθόλου μάσημα.  
Το κοτόπουλο φιλέτο ήταν "μπαμπάκι'' , τόσο μαλακό σαν αφρός που έκανε το συκώτι να μοιάζει σκληρό. Έδενε πολύ με τη σως και το ρύζι, που με εξέπληξε. 
Η Στηθοπλευρά (Flank steak) που πρώτη φορά δοκίμασα είναι η αλήθεια, παραγγέλθηκε με μέτριο ψήσιμο αλλά σερβιρίστηκε rare. Αρχικά απογοήτευση , αλλά ζητήθηκε από τον σερβιτόρο να το πάρει και να μας το φέρει όπως το ζητήσαμε.Εκεί πίστευα ότι θα υπήρχε μία αρνητικότητα από το σερβιτόρο (λαμβάνοντας υπόψη την γενικά ψυχρή στάση) αλλά η προθυμία του με διέψευσε . Το πιάτο επέστρεψε όπως ζητήθηκε και το κρέας ήταν μαλακό και εύγευστο. Τώρα αν αξίζει τα 19€ σχεδόν το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω. 

Τα παντσετάκια ήταν safe επιλογή. Χορταστικό με τις πατάτες και εύγευστο, αλλά κάπως σκληρό σ σχέση με αυτό που περίμενα. Η συνοδευτική σάλτσα  θύμιζε πολύ κέτσαπ και δεν ικανοποίησε. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ένα value for money πιάτο.

Για τέλος άφησα τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, που τη ζήτησα μέτρια ψημένη και έτσι ήρθε. Σερβιρισμένη σε μία ξύλινη επιφάνεια με τηγανητές πατάτες και μία τέλεια συνοδευτική σάλτσα. Το κρέας μαλακό και νόστιμο άφησε την καλύτερη εντύπωση.

 Στο τέλος τα μεγαλύτερα παιδιά της παρέας τσάκισαν ένα Σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό βανίλια-σοκολάτα, κρεμ-μπρουλέ, σφολιάτα και σως καραμέλα, που άφησε καλές εντυπώσεις. Με το λογαριασμό ήρθε κέρασμα Λιμοντσέλο για την χώνεψη.

Το σύνολο 133€ με την έκπτωση (15%) εκτιμώ ότι είναι ΟΚ για το είδος του μαγαζιού. 
Ετοιμολογία: 8,8/10 , masaboukes approved ! 






Σχόλια