Θανάσης στη Μαγούλα

Μετά από την ήττα που φάγαμε με τα νηστίσιμα στην Ελευσίνα, είπαμε να δοκιμάσουμε ακόμη πιο δυτικά σε ακόμη πιο hardcore καταστάσεις, μιας που τελείωσε επιτυχώς και η νηστεία (βάλαμε 2 κιλά!!). Οι περιοχές που παίζουν είναι δύο: Μάνδρα και Μαγούλα, η επιλογή για μάσα όμως μόνο μία: ΠΑΪΔΑΚΙΑ, τα οποία και θεωρώ διαχρονικά το βασιλιά της ψησταριάς! Είπαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε τον Θανάση στη Μαγούλα.

Το μαγαζί ωραίο, σαν κλασική προσεγμένη κρεατοταβέρνα. Ευρύχωρο μέσα με τζάκι στο κέντρο, κλεισμένο με τα κλασικά νάυλον παραέξω αλλά και με άνετο προαύλιο χώρο, για να ξεχάσεις για λίγο τα παιδιά όσο θα χωνεύεις! Είναι όμως συνοικιακό μαγαζί (για να εξηγιόμαστε!), οπότε αν θες βόλτα, παγωτό, ή καφέ μετά, ξαναμπαίνεις στο αμάξι!
Η τσίκνα που μυρίζει σε όλο το Θριάσιο Πεδίο τις Κυριακές προέρχεται από ένα ιδιαίτερο κρέας που ή θα το λατρέψεις ή θα το σιχαθείς. Την ένδοξη προβατίνα! Παϊδάκι ή μπούτι είναι φαΐ για μυημένους ουρανίσκους και δύσκολο να το βρεις παντού. Για να ξεκινάμε όμως σιγά σιγά...


Ψωμί ψημένο, λαδωμένο (αλλά και χρεωμένο!), τζατζίκι ωραίο και βρομερό, φέτα με τσιγκουνιά και σαλάτα πλούσια. Τζόλια και τυροπιτάρι (ή τηγανόψωμο) τζίφος. Σε κούφανα τώρα ε; Πρόκειται για τοπικές σπεσιαλιτέ (μακαρόνι και τυρόπιτα φαντάσου), που όμως έχω φάει και πολύ καλύτερα. Σίγουρα όχι από τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού. Έχει όμως 5,60€/λίτρο το λευκό, οπότε γίνεσαι από νωρίς! Κοντοσούβλι μαγκιόρικο και μπιφτέκι γεμιστό ζουμερό και χορταστικό (με 8,60€ βέβαια!). Και εκεί που σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένος, έρχεται το κυρίως πιάτο!

Αρνί παϊδάκι για να παίξουν τα παιδιά και προβατίνα παΐδι και μπούτι για τους μεγάλους. 3 κιλά καθαρής κόλασης! Χωρίς φρου φρου κι αρώματα, μόνο λεμόνι και λαδόκολλα και καταλαβαίνεις τώρα γιατί έπρεπε Κυριακή μεσημέρι στη Μαγούλα να κλείσεις τραπέζι! 
                       

Και εκεί που πάλι λες όλα κομπλέ και φεύγω ευτυχισμένος, έρχεται ίσως το πιο χορταστικό κερασμένο τελείωμα που έχω δει στα τόσα χρόνια ταβερνιακής εμπειρίας! Λουκουμάδες με μέλι και μερέντα σε ποσότητες που ζητάς ταπεράκι για το σπίτι! Όλα αυτά με 40€/οικογένεια (με το μπουρμπουάρι!), αλλά για να είμαι ακριβοδίκαιος γράψε 45€ καθώς οι μισοί ενήλικες μάλλον ήρθαν να τσιμπήσουν (μέγα λάθος με εμένα παρέα γιατί ο λογαριασμός δεν πάει ρεφενέ!).

       
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Το παϊδάκι θέλει ιδιαίτερη τέχνη μέχρι να φτάσει στο στομάχι σου και δύσκολα θα βρεις ταβέρνα που το προσφέρει πάντα νόστιμο. Ο Θανάσης στη Μαγούλα όμως δεν είναι τυχαία πάντα γεμάτος, καθώς θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στον τομέα αυτό σε κάθε επίσκεψη! Μικρή δυνατότητα συμπίεσης των τιμών υπάρχει, λαμβάνοντας υπ' όψη και την περιοχή στην οποία βρίσκεται.



Ξεκούμπωμα τζιν με ποιότητα στη γεύση          :        ✓
Ελαφρύ μεθύσι με καλό κρασί                            :        ✓
Όλα πακέτο με 50€/οικογένεια max                    :        ✓   

Σχόλια