La pasta di nonna στην Ελευσίνα

Όπως υποσχεθήκαμε, η γνωστή οικογένεια (βλέπε σχόλια από προηγούμενη ανάρτηση) και άλλη μια παρόμοια για παρέα, κατηφορίσαμε με ρομαντζάδα τον πεζόδρομο, με τ' αρχαία δεξιά μας και αφού περάσαμε κάθε λογής επιλογή για μάσα καταλήξαμε ίσως στο πιο καλοστημένο (εξωτερικά τουλάχιστον) μαγαζί προς το τέρμα της βόλτας!

Εσωτερικά κάπως στριμωγμένο (όπως και τα περισσότερα στον πεζόδρομο), κουκλίστικα διακοσμημένο (γυναικείο σχόλιο, μη παρεξηγηθούμε!) αλλά σίγουρα έξω απλώνεσαι άνετος! Κλεισμένο ωραία για το κρύο, με καλή θέρμανση (αν χρειαστεί) και χαμογελαστό προσωπικό. Στο δια ταύτα τώρα...



Είπαμε ότι μισοί νηστεύουν και μισοί όχι, οπότε δοκιμάζουμε τα πάντα! Κρασί χύμα, μπύρα, αναψυκτικό και ψητά λαχανικά για εκκίνηση. Απλά πράγματα. Για τη σαλάτα την άποψή μου την ξέρεις και γι' αυτό την προσπεράσαμε!Μπρουσκέτα λαχανικών και μπρουσκέτα με ντομάτα νόστιμα μεν όχι κάτι το ιδιαίτερο δε! Πίτσα μαργαρίτα για τα παιδιά, σπαγγέτι κόκκινη σάλτσα και πεϊνερλί τουμπανίδικο, κατά κοινή ομολογία πολύ άνω του μέσου όρου.
Σε λίγο το μαγαζί τίγκαρε και από κόσμο...

Εκεί όμως που έγινε το πραγματικό Βατερλώ ήταν στις λοιπές επιλογές από το σαρακοστιανό μενού! Κριθαρότο γαρίδας μου 'θελες τρομάρα σου! Στο χωριό μου θα το έλεγαν μανέστρα θαλασσινών, μιας και το ζυμαρικό μάλλον βγήκε από άλλη κατσαρόλα! Ποσότητα μια χούφτα και οι γαρίδες...ασ' το καλύτερα! Τι είπες; Θες και χταποδάκι με φάβα; Πάρε άλλη μια χούφτα φάβα, με κάτι ωμά πλοκάμια μέσα και δώσε και 11€!! Συνολικά 72€ (μπουρμπουάρ δεν αφήνω!) και ξέχνα τα ξεκουμπώματα και τα πιώματα! Κέρασμα ουδέν...
Βέβαια, για να μην αδικώ κανέναν (μιας που είμαι τόσο καλός άνθρωπος!) και επειδή το μαγαζί γέμισε με χαμογελαστούς, ευχαριστημένους και προφανώς χορτασμένους πελάτες και επειδή το μαγαζί μας το συστήσανε για τα ζυμαρικο-πιτσοειδή του, που ήταν όντως ανώτερα, θα το θεωρούσα πιο τίμιο από τη διεύθυνση να μη μπλέξει καθόλου με νηστείες! Αφού δε το'χεις, μη χαλάς το όνομά σου με εφήμερα γευστικά ατοπήματα που θα σε ακολουθούν σίγουρα και μετά το Πάσχα! 


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Αν είσαι ντόπιος και προτιμάς τη σίγουρη λύση της πίτσας-μακαρονάδας χωρίς ρίσκα και πειραματισμούς στη γεύση να το δοκιμάσεις. Αν αυτή είναι η ημερήσια εκδρομή σου στην Ελευσίνα και λες να ξανάρθεις βόλτα σε κάνα χρόνο πάλι, σίγουρα οι επιλογές που έχεις για να μασαμπουκιάσεις αλλού θα σε ανταμείψουν περισσότερο! Γιατί εγώ αν χαλαστώ απ' το φαΐ πάνε και οι καφέδες πάνε και τα γλυκά και οι βόλτες μετά!  











Σχόλια