Ο Σερίφης και ο Τέλης

Ο Σερίφης και ο Τέλης


Όχι δεν είναι τίτλος ταινίας γουέστερν ούτε κάποιας ξεχασμένης βίντεοταινίας του '80. Είναι ο τίτλος του σύντομου οδοιπορικού στην Πεντέλη που κάναμε με το φίλο συνblogger teo kara.
Βρεθήκαμε λοιπόν στην περιοχή της Πεντέλης για ένα επαγγελματικό meeting και σκεφτήκαμε πως μιας και είμαστε ''ελεύθεροι'' οικογενειών, να πάμε να ''τσιμπίσουμε'' κάτι μετά τον έντονο εργασιακό φόρτο. 


Πρώτη στάση λοιπόν ο ΣΕΡΙΦΗΣ, διότι είχα πληροφορίες ότι σουβλίζει κρέας πιο  γρήγορα και από τη σκιά του. Φτάνοντας λοιπόν με μεγάλες προσδοκίες και μεγαλύτερη όρεξη, αισθάνομαι ότι μεταφέρομαι σε ταινία γουέστερν καταμεσής μιας πόλης της άγριας δύσης με το μοναδικό σαλούν να είναι άδειο! Η πρώτη εντύπωση με το που πατάς το πόδι στην είσοδο του μαγαζιού είναι θα έλεγα αδιάφορη. Ο χώρος μοιάζει με ταβέρνα γάμων περασμένων δεκαετιών και σίγουρα δεν σου ανοίγει την όρεξη. Με την είσοδο ρωτήσαμε αν είναι ανοικτά μιας και όπως είπα το σαλούν ήταν άδειο. Διαλέξαμε ένα τραπέζι στον έξω χώρο και είπαμε να παραγγείλουμε ότι υπήρχε διαθέσιμο, γιατί από σούβλα nada! 


Έχουμε και λέμε λοιπόν! Αρχίσαμε με το απαραίτητο κρασάκι για να πνίξουμε την πείνα μας, το οποίο μάλλον ''ελαφρύ'' ήταν και θύμιζε ξεθυμασμένο αναψυκτικό. 
Η υπόλοιπη παραγγελία περιελάμβανε κεμπάπ , λουκάνικο και σουβλάκια (ΟΧΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ FFS)  χοιρινό και κοτόπουλο. Δεν έμεινα ικανοποιημένος ούτε με το κεμπάπ που η γεύση ήταν καλή μεν αλλά το σερβίρισμα ήταν πιο πρόχειρο και από καντίνας. Το λουκάνικο μία από τα ίδια και τα σουβλάκια (δες παραπάνω τι εννοώ σουβλάκι) χειρότερα και από καντίνα εθνικής σε μέγεθος και παρουσίαση με το μόνο που τα έσωζε ήταν το μαλακό κρέας. 
Οι τιμές γενικά καλές σε πρώτη ανάγνωση αλλά με την ποιότητα και ποσότητα να μην τις δικαιολογούν. Παράδειγμα τα σουβλάκια €1,40 έκαστο. Πληρώνοντας (με κάρτα, στα συν του μαγαζιού)  € 28 σύνολο με 1kg κρασί, μετά από ερώτηση γιατί δεν είχε έστω μία μικρή σούβλα λάβαμε την απάντηση ότι βάζουν μόνο Σ/Κ. Αν βάλουν πάντως ίσως και να μην μοιάζει το μαγαζί σαν έρημο σαλούν στην άγρια δύση. 

Έχοντας μείνει με την όρεξη για σοβαρά κοψίδια κατηφορίζοντας για τα σπίτια αποφασίσαμε να κάνουμε μία γρήγορη στάση στον Τέλη για παϊδάκι, ελπίζοντας να ανταμειφτούμε από την επιλογή μας. 

Φτάνοντας λοιπόν στον Τέλη παρκάραμε στον ευρύχωρο χώρο στάθμευσης (Πέμπτη απόγευμα) και προχωρήσαμε αποφασισμένοι. Ο χώρος είναι προσεγμένος, αν και ο εξωτερικός χώρος θυμίζει λίγο τουριστική καφετέρια. Μετά την άγρια δύση του Σερίφη είχα την αίσθηση πως έμπαινα σε Hasienta της Νότιας Καλιφόρνια. Από τους καουμπόι στο Ζορό. Με την είσοδο στον κύριο χώρο του εστιατορίου το ψυγείο βιτρίνα έδινε πολλές υποσχέσεις για την ποιότητα. 

Μας καλωσόρισε ο σερβιτόρος (με κλασική εμφάνιση) και μα άφησε την επιλογή τραπεζιού μιας και δεν υπήρξε ιδιαίτερος κόσμος στο μαγαζί. Δεν το πολυσυζητήσαμε και πριν καλά καλά κάτσουμε παραγγείλαμε 1 kg παϊδάκια αρνίσια και μισό κιλό κρασί (το οποίο ήταν ανώτερο του Σερίφη) και καθίσαμε να ξεφυλλίσουμε τον κατάλογο για να αποκτήσουμε μία ευρύτερη εικόνα για το τι προσφέρει ο Τέλης. Οι τιμές για την περιοχή και την εικόνα του εστιατορίου πιστεύω ότι είναι καλές και κυμαίνονται στους μέσους όρους του Νομού Αττικής. Αυτό πάντως που είναι στο ανώτατο όριο είναι τα ΠΑΪΔΑΚΙΑ!!!!!! € 36 είναι χαλαρά RIP OFF. Το μόνο που θα το έσωζε, ήταν η γεύση. Δεν άργησαν να έρθουν τα παϊδάκια και η ώρα της αλήθειας ήταν κοντά. 

Η αλήθεια όμως είναι πως απογοητεύτηκα. Σερβιρίστηκαν σε ένα μεταλλικό δίσκο που δεν δικαιολογείται για το συγκεκριμένο μαγαζί. Και  δεν ήταν μόνο η παρουσίαση, η αιτία της απογοήτευσης, αλλά ότι το ψήσιμο έμοιαζε ερασιτεχνικό και πρόχειρο και το κρέας σκληρό. Παρά τα απαράδεκτα παϊδάκια δεν θα απορρίψω τον Τέλη γιατί δεν έχω εικόνα των λοιπών πιάτων οπότε αφήνω ανοιχτή επιταγή για το μέλλον και ελπίζω να μην την πατήσω δεύτερη φορά.

Κλείνοντας και φεύγοντας από Άγρια Δύση, σαλούν και χασιέντες θα πετάξω προς Τζαμάικα και παραφράζοντας το τραγούδι του Μπόμπ του Μάρλεϊ, 


I shot the sheriff

And I shot the deputy
....
(And I swear it was not self defense.)
















Σχόλια