The burger joint, Ψυχικό



Μετά από μία mini σύσκεψη με τον συνblogger Sakis K. aka Sindar, αποφασίσαμε ότι κάθε μασαμπούκας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει προσωπική και δυνατή άποψη για την μόδα των καιρών, δηλαδή τα μπεργκεράδικα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια! Και αφού ο φίλος έκανε τη γύρα του στο Burger fest 2017 (μόνος του, ο αλήτης!), εγώ είπα να δοκιμάσω έναν δυνατό και γνωστό παίκτη του είδους. 
Έχοντας σώας τας φρένας και γνωρίζοντας ότι περνώντας την Κηφισίας μετά την Κατεχάκη οι τιμοκατάλογοι στα πάντα τσιμπάνε ένα 10% τουλάχιστον κατά πάνω, πάτησα Ψυχικό!
Ο χώρος φαίνεται προσεγμένος, μοντέρνος όπως και το γύρω περιβάλλον ΑΛΛΑ είναι υπόγειος! Μόνο, δηλαδή, αν την βρίσκεις να βλέπεις φουστίτσες από τα κοριτσάκια που κατεβαίνουν τα σκαλιά, θα πεις ότι νιώθεις άνετα να φας κλεισμένος σε μια τρούπα! Ναι, τρούπα, με ου, γιατί εμένα σε υπόγα δε με κάνει και τόσο κέφι να φάω και νευρολογικώς λένε πως στέκω καλά ακόμη!


 
Από τον κατάλογο δεν περίμενα ούτε δεκάρα λιγότερο στις τιμές αλλά σκέφτηκα ότι οι γεύσεις και οι ποσότητες θα με αποζημιώσουν. Σε περιπτώσεις που δε γνωρίζω ακριβώς τί παίζει, νιώθω ασφάλεια παραγγέλνοντας το ακριβότερο, νομίζοντας ότι θα είναι και το χορταστικότερο! Black angus λοιπόν και Redneck jack στα 10,90€!! Δε μπορεί, θα μου 'ρθει κάνα τούμπανο από αυτά που για να το φας πρέπει να ανοίξεις στόμα σαν κροκόδειλος και πάλι χάλια θα γίνεις! Η γυναίκα μου διάλεξε την ασφάλεια της μερίδας (ξέρεις, μαχαιροπήρουνο και τα σχετικά) και πήρε μπιφτέκι γαλοπούλας και ο μικρός τα παιδικά mini burgers. Θεωρώ λοιπόν ότι με αυτά τα λίγα έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για να κρίνουμε. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ!! Να ξεκινήσω με την μερίδα, όπου ένα μπιφτέκι των 8,5€ κρυβόταν επιμελώς κάτω από μία φέτα ντομάτας (από ντροπή προφανώς λόγω μεγέθους!), πάνω σε λίγο μαρούλι, με τη φώτο να μην μπορεί να αναδείξει την οπτική απογοήτευση της πρώτης εντύπωσης. Μια ντιζαϊνάτη χούφτα ρύζι "έδενε" το σκηνικό, το οποίο από γεύση θύμιζε νοσοκομειακό λαπά πριν την εγχείριση! Ούτε ο 7χρονος δεν το τίμησε που είναι γνωστός ριζοφαγάς. Με λίγα λόγια, ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα μου έμεινε νηστική και άρχισε να λοξοκοιτάει το πιάτο μου. Και είναι γνωστό πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τρώει απ'το φαΐ μου!! Λίγο ψωμάκι ρε παιδιά να πάει πιο εύκολα κάτω το μαρούλι! Το χάμπουργκερ κινήθηκε στην μετριότητα, χωρίς να ανταποκρίνεται στην τιμή και στις προσδοκίες μου αλλά το απαράδεκτο για το status τέτοιου μαγαζιού ήταν οι πατάτες που συνόδευαν τα burger. Σίγουρα και στο μπεργκεράδικο της γειτονιάς βάζουν περισσότερη φαντασία στο σερβίρισμα και όποιος δε πιστεύει ας δει καλά τις φωτογραφίες.




Εδώ λοιπόν θέλω να προλάβω τον φίλο μαγαζάτορα, που θα δει την ανάρτηση στο TripAdvisor (μεγαλεία ε;) και θα απαντήσει με τα γνωστά κλισέ που διαβάζω και τα copy paste περί σχέσης ποιότητας και τιμής και το μπιφτέκι από black angus και τα σχετικά. ΔΕΝ σε κρίνω τόσο στον κιμά. Πρόσεξε περισσότερο τις πατάτες σου. Φρόντισε με μια μερίδα των 8,5€ να χορτάσει μια γυναίκα που κανονικά τρώει σαν σπουργίτι! Βάλε λίγη φαντασία στο σερβίρισμα της μερίδας κοιτώντας λίγο καλύτερα την εντύπωση που προκαλεί από την φώτο ενός πελάτη. Και εν τέλει θα σε κρίνω και για το μπέργκερ. Ε ναι λοιπόν, δε με νοιάζει κι αν βάζεις κιμά από σπάνιο αγριομόσχαρο της Δυτικής Τασκένδης που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης! Απαιτώ με 11€ κάτι που δε χωράει στο στόμα μου, που να το κοπανάω κάτω με τη βαριοπούλα ΚΑΙ με αξιοπρεπείς πατάτες. Αν αυτό το θεωρείς υπερβολή, πες άλλος ένας περίεργος πελάτης και το λήγουμε εδώ...

Σχόλια