Ταβέρνα Έλενα (Η "ωραία" Ελένη της Φοινικούντας)

Ταβέρνα Έλενα

Η "ωραία" Ελένη της Φοινικούντας





Δεύτερη μέρα των μίνι οικογενειακών διακοπών και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την ταβέρνα ''ΣΤΑΡ'' της Φοινικούντας. Είχα ακούσει και καλά και όχι ιδιαίτερα καλά λόγια για την ''Έλενα" , ιδιαίτερα για τις κάπως τσιμπημένες τιμές της. 




Η αλήθεια είναι εκεί που ο καθένας θέλει να τη δει, μιας και μιλάμε για μία κλασική ψαροταβέρνα σε ένα τουριστικό προορισμό. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ από την εξυπηρέτηση και τις τιμές είναι θετική και αν βάλεις και την υπέροχη θέα τότε ο βαθμός είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο. 

Το ''κακό'' ήταν ότι κατά την επίσκεψή μας στην Έλενα λόγω πυρετού του μικρού μας και του ήλιου που μας είχε βαρέσει κατακούτελα δεν υπήρξε μασαμπούκιασμα ούτε στα χαρτιά. 

Οπότε ίσως η παραγγελία να μην μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αλλά τα συμπεράσματα βγαίνουν για την ποιότητα, γεύση αλλά και τιμές. 

Η αρχή έγινε με ίσως τα ποιο πολυπαραγγελμένα ορεκτικά σε ταβέρνα. Κολοκυθάκια τηγανητά και τζατζίκι. Η σαλάτα δεν έλλειπε μιας και το μενού τηw ημέρας ήταν light. Και τα τρία σε καλή ποσότητα και πολύ καλή γεύση. 



Για τα μικρά μας παραγγείλαμε μία ψαρόσουπα από διάφορα ψάρια αν και υπάρχει η δυνατότητα για σούπα με το ψάρι επιλογής. Η ποσότητα ήταν υπέρ αρκετή για δύο παιδιά 3,5 και 7 ετών,  με αρκετό ψάρι καθαρισμένο χωρίς ούτε ένα κοκαλάκι ! Τέλος περίπου μισό κιλό κουτσομούρες για να πούμε ότι φάγαμε και ψαράκι. Θα τις ήθελα λιγότερο τηγανισμένες, αλλά όπως ήρθαν τις έφαγα με τα κόκαλα! Ήταν ''ζωντανές'' όταν τις διάλεξα από την προθήκη-ψυγείο του μαγαζιού και με τιμή €40/κιλό που είναι από τις φθηνότερες τιμές που θα συναντήσει κανείς σε παραθαλάσσια ταβέρνα τουριστικής περιοχής. 
Με αυτά τα ολίγα και 2 χυμούς + 2 μπύρες € 41 δεν τα λες άσχημα.  
Αν με ξαναφέρει ο δρόμος στην περιοχή σίγουρα θα ξαναπάω, με διάθεση για καθαρή ψαροφαγία. 
Μείον στην καλή εικόνα η απουσία κεράσματος στο τέλος . 
Ούτε γλυκάκι ούτε φρουτάκι!

Σχόλια