Κληματαριά , Μεθώνη (Ήτανε στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος)

Ταβέρνα Κληματαριά στη Μεθώνη

Ήτανε στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος



Συνεχίζοντας τις ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές μας στην Μεσσηνία, μετά από ένα πρωινό περιπέτειας στην Βοϊδοκοιλιά αποφασίσαμε μία απογευματινή-βραδινή έξοδο στην  Μεθώνη. Ελπίζαμε σε μία επίσκεψη στο κάστρο αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι πύλες του κλείνουν για τους επιδρομείς επισκέπτες στις οκτώ το απόγευμα, οπότε αρκεστήκαμε σε μερικές εξωτερικές φωτογραφίες.

Μετά από μία μικρή βόλτα άνοιξε η όρεξη και αναζητήσαμε μία δροσερή γωνιά να τσιμπήσουμε κάτι και να δροσιστούμε λίγο γιατί η υψηλή θερμοκρασία με την απίστευτη υγρασία μας είχε λιώσει. 

   Κατεβαίνοντας το δρόμο προς τη παραλία μια ταμπέλα μας υποσχόταν μία δροσερή αυλή με καλό φαγητό, οπότε περάσαμε το στενό διάδρομο και βρεθήκαμε σε μία ωραία αυλή με μία κληματαριά που δικαιολογούσε και το όνομα του μαγαζιού. 


Η υποδοχή ήταν ζεστή και έδινε ελπίδες μαζί με την εικόνα των πιάτων πάνω στα διπλανά τραπέζια. 

Ξεκινήσαμε λοιπόν με γαύρο μαρινάτο σαλάτα και κολοκυθοανθό γεμιστό. Ο γαύρος ήταν ωραίος μεζές για την μπυρίτσα που μας δρόσισε λίγο, η σαλάτα ''κληματαριά'' δροσερή και χορταστική. Καλή η αρχή αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. 

Μεγάλη απογοήτευση ο γεμιστός κολοκυθοανθός. Το σερβίρισμα δεν άνοιγε την όρεξη. Βραστά λαχανικά σε ορεκτικό τηγανητό μπορεί για κάποιους να είναι καλή αντίθεση για να σπάει η τηγανολαδίλα,αλλά σε εμένα ιδιαίτερα είναι σχεδόν προσβολή. Τωρα για το κυρίως ορεκτικό, ουδεμία σχέση με κολοκυθοανθό! Δεν είναι υπερβολή, γιατί αν έχεις μεγαλώσει μέσα σε μπαξέδες με φρέσκα κολοκυθάκια από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο και έχεις φάει κολοκυθοανθούς με κάθε τρόπο γεμίσματος τότε φίλε αναγνώστη (αλήθεια που είσαι;) άκουσέ με. 

Η συνέχεια από εδώ και πέρα μία από τα ίδια. Το μπεκρή μεζέ, με τη γουρουνοπούλα στο ίδιο μήκος κλήματος με τον κολοκυθοανθό. Το μπεκρή μεζέ ίσως να είναι το μόνο που σώζεται σε ένα βαθμό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. 
Αυτό που με τίποτα δεν σώζεται είναι η γουρουνοπούλα που περίμενα από ταβέρνα της Μεσσηνίας να είναι ''λουκούμι'' , αλλά ήταν το χειρότερο κομμάτι χοιρινό που έχω φάει. Μόνο λίπος και ήταν και λίγο κρέας το οποίο θα ήταν παραδεκτό αν τουλάχιστον ήταν ξεροψημένο. 
Και πολλά είπα . ΧΆΛΙΑ! Ακύρωσα από την παραγγελία και ένα τελευταίο πιάτο από την απογοήτευσή μου.
Φυσικά γλυκάκι ή φρούτο στο τέλος ούτε στη σκέψη. Μάλλον στη Μεσσηνία το έχουν για κακό να προσφέρουν κάτι τις στο τέλος του γεύματος.  Κάτω του μέσου όρου παρά τις σχετικά μέτριες τιμές. Λαμβάνει την βαθμολογία ΜΑΣΑBUSTED!!!! (δηλαδή δεν εγκρίνεται, μισοκλεμένο από την αγαπημένη εκπομπή MYTHBUSTERS)





Σχόλια