Shakesbeer, Ηλιούπολη

Shakesbeer

To eat or (not) to drink?That is the question




Όλα άρχισαν με μία ''φιλία'' μέσω κοινωνικών δικτύων. Ναι, στη νέα εποχή ο ρομαντισμός του τυχαίου έχει αντικατασταθεί από το ''01110010 01101111 01101101 01100001 01101110 01110100 01101001 01100011'', αλλά όταν ο ψηφιακός κόσμος συναντήσει τον πραγματικό κάτι δυνατό και ωραίο μπορεί να δημιουργηθεί. 

Έτσι λοιπόν κλείστηκε το ραντεβού ένα βραδάκι του Ιουλίου μαζί με το φίλο Teo Kara και επισκεφτήκαμε οικογενειακώς το Shakesbeer, για να διαπιστώσουμε δια ζώσης, ότι δεν πρόκειται για catfish περίπτωση του FB. 

Είχαμε κλείσει τραπέζι και μόλις πήγαμε στο μαγαζί οδηγηθήκαμε σε μία μεγάλη ξύλινη ροτόντα, που το μέγεθός της, σχεδόν σε προκαλούσε να τη γεμίσεις. Μόλις καθίσαμε πρόσεξα το χώρο του μαγαζιού ο οποίος έδειχνε πολύ καλοκαιρινός. Μοιάζει με μία μεγάλη βεράντα με την ανοιγόμενη οροφή του. Έχει αρκετά τραπέζια (με συμπλήρωμα μερικά τραπέζια στο διπλανό παρκάκι), αλλά είναι άνετο, ακόμη και όταν είναι σχεδόν γεμάτο.


Καλή η περιγραφή του μαγαζιού αλλά ...ώρα για φαγητό!
Για να καλύψουμε λοιπόν την επιφάνεια του τραπεζιού άρχισε η παραγγελία, στην αρχή με τις απαραίτητες μπύρες, για τις οποίες δεν θα επεκταθώ ώστε να αποφύγω την ακούσια διαφήμιση ή δυσφήμιση (σε μία περίπτωση). Συνολικά πήραμε 4 500αρες και θα παίρναμε και άλλες αν δεν φτάναμε στο αμήν με το φαγητό. 

Θα μου πεις τώρα φίλε αναγνώστη (που δεν μένεις μόνο στις φωτογραφίες του instagram και τα post του FB) , τι φάγατε ρε μεγάλε και φτάσατε στο αμήν; 

Ε λοιπόν να τι παραγγείλαμε για τα 7 άτομα που ήμασταν στο τραπέζι και φάγαμε οι δύο στο τέλος κατά το 80%. 

Για να ανοίξει η όρεξη και αντί σαλάτας μία μικρή πιατελίτσα με ποικιλία λουκάνικων γεμιστό με τυρί, καπνιστό και ένα απλό (για να μην μας πιάσει καούρα lol). Δεν έμεινε ούτε το βαζάκι της μουστάρδας, αυτό έχω να πω. Τόσο απλά.


Ξεκινάμε με τα κυρίως. Η δική μου επιλογή ήταν το Beer can Bacon Burger (Shakesbeer Special) , το οποίο είναι μία πρωτότυπη ιδέα burger. Μου άρεσαν τα λαχανικά στη γέμιση, το μπιφτέκι ήταν πολύ εύγευστο αν και η υφή του δεν ήταν η καλύτερη. 

Ο συνblogger διάλεξε το Spicy Burger το οποίο κατά την ομολογία του ήταν στα επίπεδα του δικού μου. Πάντως και τα δύο burger με τις πατάτες είναι υπέρ χορταστικά για ένα φυσιολογικό άτομο.


Τα δύο 7χρονά μας διάλεξαν και αυτά burger, αλλά τα δικά τους ήταν σαφώς φτιαγμένα για παιδιά με μικρότερο μέγεθος και τα απολύτως απαραίτητα (μπιφτέκι-τυρί). Το πιάτο στο σύνολο πάντως δύσκολα το καταφέρνει ένα παιδί κάτω των 10 ετών. Καταλαβαίνεις που καταλήξανε τα υπόλοιπα (όταν λέμε υπόλοιπα εννοούμε το 80% του πιάτου)

Ο Βενιαμίν της παρέας, έχοντας μία ιδιαίτερη συμπάθεια στο κεμπάπ, ζήτησε και πήρε κεμπάπ. Το πιάτο ήταν φτιαγμένο για ενήλικα και δεν υπήρχε περίπτωση ο μικρός 3χρονος μασαμπούκας να το καθαρίσει. Εξαιρετικό σε γεύση και υφή. Κατέληξε και αυτό στο ίδιο μέρος που πήγαν και τα παιδικά burger. 



Τέλος μένουν τα δύο πιάτα που διάλεξαν οι κυρίες του τραπεζιού. Παντσετάκια καραμελωμένα και JD Ribs. Αυτά τα δύο πιάτα ήταν τα αστέρια της βραδιάς . Το παντσετάκια υπέροχα ψημένα με τέλεια αναλογία κρέατος/λίπους και εικόνα στο πιάτο να μην θες να τα φας. 

Από τα δύο πιάτα σταρ, κατά την ταπεινή μου άποψη, το SUPER STAR , ALL STAR, MVP ήταν τα JD Ribs. Μιλάμε ΛΟΥΚΟΥΜΙ, έλιωνε στο στόμα με γεύση που σε κάνει να τρως και τα κόκαλα. Τα καλύτερα pork ribs που έχω φάει μέχρι τώρα, ακόμη και από clasic American μαγαζιά. 

Και ενώ μετά από αυτό το μασαμπούκιασμα δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα, τσουπ σκάει και πιατέλα με γλυκά και παγωτό. Σύνολο €101 (4 μπύρες, 1 ποτήρι κρασί και 6 αναψυκτικά) WTF!! Καλύτερα δεν γίνεται!!! 
Ένα έχω να πω , 
'' 01101100 01101111 01110110 01100101 00100000 01111001 01101111 01110101'' Shakesbeer .

Υ.Γ. Επειδή τα 0101... παραπάνω σε μπέρδεψε φίλε αναγνώστη, δοκίμασε το link.
http://www.unit-conversion.info/texttools/convert-text-to-binary/

Φωτογραφίες 
https://drive.google.com/drive/folders/0B2iuj_T5n7sfeHN6UllXZVptZkE?usp=sharing 

Σχόλια